Bijeljina: Koviljuše dobijaju sportski teren

GS
Bijeljina: Koviljuše dobijaju sportski teren

BIJELjINA - Na tromeđi bijeljinskih naselja Koviljuše, Intergaj i Zair danas je počelo raščišćavanje 7.000 metara kvadratnih terena na kojem će biti izgrađen sportski centar, odnosno, teren za mali fudbal i travnati teren.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zajedno sa mještanima naselja Koviljuše, posjetio je gradilište.

“Lično sam bio uz stanovnike Koviljuša još od početka izgradnje naselja, čemu ima već 20 godina. Zajedno smo izgradili ulice i školu, kao i vodovodnu i gasovodnu mrežu, a Gradska uprava će nastaviti da prati potrebe stanovnika ovog naselja i da radi u njihovom interesu, kao i do sada”, najavio je Mićić.

On je naglasio da će novi sportski centar biti koristan za stanovnike tri naselja - Koviljuše, Intergaj i Zair, a u razgovoru sa mještanima Koviljuša dogovoreno je da se prosiječe put iz ovog naselja i spoji sa mostom u Ulici Raje Banjičića, čime bi saobraćajne gužve u ovom dijelu grada bile znatno smanjene.

“Oba projekta - sportski centar i nova saobraćajnica predviđeni su Regulacionim planom grada Bijeljina. U planu je i izgradnja obdaništa za djecu iz ovog dijela grada, kao i fiskulturna sala za područnu školu žKnez Ivo od Semberijež na Koviljušama. S obzirom na to da su Koviljuše od početka građene planski, nastavićemo da ih uređujemo kako i dolikuje pravom gradskom naselju. Sve radimo u dogovoru lokalnih i republičkih vlasti, a okupljeni oko ideje da je interes građana na prvom mjestu”, istakao je Mićić.

Željko Milić iz Koviljuša naglašava da je omladina ovog naselja osnovala i registrovala istoimeni fudbalski klub koji se takmiči u 6. ligi Republike Srpske, tako da će izgradnja terena za fudbal biti od izuzetnog značaja za nastavak takmičenja novoosnovanog kluba.

“Osim toga, ovaj projekat je od važan za oko 5.000 stanovnika tri naselja, a naročito je bitan da omladinu usmjerimo ka sportu, odnosno izvedemo na pravi put”, smatra Milić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana