Bijeljina: Druga tranša za najbolje poslovne ideje isplaćena prije roka

G.S.
Bijeljina: Druga tranša za najbolje poslovne ideje isplaćena prije roka

BIJELjINA: Zbog situacije u vezi s virusom korona i sa željom da pomogne privrednicima, Gradska uprava Grada Bijeljina odlučila je da korisnicima projekta „(Na)uči i (za)radi“ prije predviđenog roka isplati drugu od ukupno tri tranše za realizaciju njihovih poslovnih ideja.

- Bespovratnim sredstvima od po 8.000 KM Grad je odlučio da podrži 10 najboljih poslovnih ideja, a prva tranša u iznosu od po 2.400 KM isplaćena je korisnicima projekta nakon završene registracije preduzetničke radnje, odnosno do početka marta. Preostala sredstva trebalo je isplatiti u još dvije tranše do kraja godine, ali s obzirom na situaciju u vezi sa virusom korona i otežanim poslovanjem, odlučeno je da drugu tranšu u iznosu od po 3.200 KM isplatimo odmah i tako pomognemo preduzetnicima, ne čekajući predviđeni rok - saopšteno je iz bijeljinskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Projekat „(Na)uči i (za)radi“ Gradska uprava realizuje u saradnje sa Fakultetom poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu,

Privrednom komorom Republike Srpske – Područnom privrednom komorom Bijeljina, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske - Biroom Bijeljina i preduzećem „Mega drvo“.

Dobitnici bespovratnih sredstava izabrani su sredinom decembra 2019. godine, na osnovu izrađenih biznis planova, bodova sa prethodno obavljene preduzetničke obuke i intervjua, a preduzetnici koji su napisali pobjedničke projekte se već bave poslovanjem u širokom spektru oblasti – od proizvodnje košnica i kreativnog namještaja, preko prerade drveta i proizvodnje krompira i stočne hrane do kozmetičkih i pravnih usluga.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana