Biciklisti promovisali zdrav način života i ekološku odgovornost

Srna
Biciklisti promovisali zdrav način života i ekološku odgovornost

BIJELjINA - Više od 150 bijeljinskih biciklista učestvovalo je danas u vožnji dugoj 10 kilometara od kanala Dašnica do Eko-vizitor centra “Jezera” i time se pridružilo obilježavanju Evropske sedmice urbane mobilnosti.

Bijeljina je po drugi put dio Evropske sedmice urbane mobilnosti tokom koje se promovišu zdrav način života i kultura korišćenja ekonomičnijih i ekološki prihvatljivijih načina kretanja i transporta u odnosu na automobilski saobraćaj, ali i insistira na uključivanju svih dijelova društva u život zajednice.

“Prema anketama koje smo sprovodili, više od 4.500 sugrađana je reklo da želi više da koristi bicikl kao način prevoza i to Gradsku upravu obavezuje da radimo na izgradnji biciklističke infrastrukture, što i jeste naše strateško opredjeljenje”, rekao je savjetnik gradonačelnika Mile Pejčić.

Bicikliste je na startu pozdravio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je rekao da se lokalna uprava trudi da poveća broj biciklističkih staza u Bijeljini, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je najavio da će staza koja je uređena pored kanala u gradu biti produžena do Autobuske stanice u izgradnji i planirane nove ulice i spojena sa stazom prema naselju Dvorovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana