Bajinci dobijaju novi put

D. J.
Bajinci dobijaju novi put

Srbac - Rekonstrukcija puta, u dužini od oko 850 metara, počela je u mjesnoj zajednici Bajinci kod Srpca, a za taj posao Vlada RS obezbijedila je 140.000 KM.

Radovi su dio plana kapitalnih investicija opštine Srbac za ovu godinu, a predviđeno je da asfaltiranje bude završeno sljedeće sedmice.

- U prvoj fazi obavljeno je krpljenje udarnih rupa, a zatim je krenula priprema za asfaltiranje puta koji će biti širok četiri metra. Radove obavlja građevinsko preduzeće “Gradis invest” iz Srpca - rekao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti opštine Srbac Dario Kresojević.

On podsjeća da je u toku i rekonstrukcija puta kroz naselje Mali Sitneši, a u planu je da uskoro budu započeti novi projekti sanacije putne infrastrukture.

- Uskoro će započeti i rekonstrukcija puta u ulici Vuka Karadžića u dužini od 450 metara, a zatim i rekonstrukcija lokalnog puta Sitneši - Gornji Srđevići u dužini od 8,5 kilometara. Nakon toga se građevinske mašine sele u Kukulje, gdje će takođe biti sanirano nekoliko putnih dionica - istakao je Kresojević.

Prema njegovim riječima, to je samo dio projekata u iznosu od 1,5 miliona KM koje će u ovoj godini Vlada RS uložiti u Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana