Avdalović: Sredstva Srbije za privredne i infrastrukturne projekte, te pomoć budžetu

Srna
Avdalović: Sredstva Srbije za privredne i infrastrukturne projekte, te pomoć budžetu

NEVESINjE - Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na najavljenoj pomoći ovoj opštini, navodeći da će sredstva Srbije biti usmjerena u privredne i infrastrukturne projekte i pomoć budžetu.

Avdalović je rekao Srni da je na današnjem sastanku u Kozarskoj Dubici sa zvaničnicima Republike Srpske i Srbije predočio privredne i infrastrukturne probleme sa kojima se suočava opština Nevesinje.

On je najavio da će u Beogradu uskoro biti održan novi sastanak na kojem će detaljnije biti predstavljeni projekti koje bi finansirala Vlada Srbije.

Prema njegovim riječima, finansijska podrška Srbije biće isplaćena u tri faze, a prva tranša bi mogla biti realizovana već do kraja maja.

Avdalović je naveo da će Nevesinje tokom ljeta posjetiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Vučić je prvi predsjednik koji javno, sistematski i organizovano upućuje pomoć iz Srbije u ove krajeve”, rekao je Avdalović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija izdvojiti od 10 do 12 miliona evra pomoći za opštine Nevesinje, Kozarska Dubica, Kostajnica i Drvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana