Avdalović: Nevesinjska olimpijada poprima regionalni karakter

Srna
Avdalović: Nevesinjska olimpijada poprima regionalni karakter

NEVESINjE - Ovogodišnja Nevesinjska olimpijada nadmašila je sva očekivanja i poprimila je regionalni karakter, rekao je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

On kaže da se broj turista u Nevesinju udvostručio i da se ne može naći slobodan krevet.

-To će donijeti dosta dobrog svim stanovnicima, a posebno ljudima koji se bave turizmom i ugostiteljskim uslugama - rekao je Avdalović.

Podsjeća da ove godine Nevesinjska olimpijada traje osam dana, od 6. do 14. avgusta, te da su zastupljene sve discipline kao i ranijih godina, a uvedena je i nova koja je imala veliki odjek - vertikalno penjanje na planinu Velež.

-Ovo takmičenje je privuklo 70 planinara iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske. To je jedna disciplina koja u perspektivi sigurno može da bude jedna od najznačajnijih za Nevesinjsku olimpijadu - rekao je Avdalović.

On ističe da je Nevesinje proteklih dana bilo centar Hercegovine i da je održano niz manifestacija i turnira.

-Obuhvaćene su sve kulturne, društvene i sportske oblasti, dok su učešće uzeli svi uzrasti, od najmlađih do najstarijih - rekao je Avdalović.

Iako su prva takmičenja već odavno počela, svečano otvaranje 147. Nevesinjske olimpijade po tradiciji se priređuje veče uoči konjskih trka koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje avgustovske svetkovine u Nevesinju.

Nevesinjsku olimpijadu večeras će u 21 čas svečano otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Specijalni gost programa biće pjevač Dušan Svilar, a, osim njega, nastupiće etno grupe „Sveti Dimitrije“ i „Simonida“, Plesni klub „Lets dens“ i rok grupa „Feniks.

Centralna manifestacija sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održana sutra na Bratačkom lugu.

Organizator manifestacije je opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana