Pale: Atletska staza puštena u funkciju

Srna
Pale: Atletska staza puštena u funkciju

PALE - Atletska staza na stadionu “Vlajko Petrović” na Palama, za koju je grad Istočno Sarajevo obezbijedio oko 400.000 KM, otvorena je večeras za sve posjetioce.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je novinarima da su dobrom selekcijom izabrali projekat izgradnje atletske staze, na koji su stanovnici Pale dugo čekali.

“Ova staza imaće višestruki značaj za atletske klubove, Fakultet vaspitanja i sporta i Fudbalski klub žRomanijaž, kao i za brojne rekreativce. Postavljena je i rasvjeta na stadionu kako bi bio korišten i u večernjim časovima”, rekao je Vuković.

Vuković je rekao da je urađena i nova hidrantska mreža za odvod vode sa stadiona, kako bi Fudbalski klub “Romanija” uredno zalivao teren, zatim riješio pitanje drenaže na kvalitetan način, a postavljeni su i novi jarboli.

On je pohvalio izvođače koji su uspjeli da urade sav posao u skladu sa ugovorom, a posebno što su uradili i prije roka od 90 dana, s obzirom da su počeli sa izgradnjom 4. avgusta.

Prema njegovim riječima, postoji potreba za dodatnim sadržajima na terenu, ali da će se potruditi da u narednom periodu urade i ostale stvari kako bi kompletirali sve sadržaje iz atletskog sporta koji se odnose na bacačke i skakačke discipline.

Vuković je rekao da će se staza moći koristiti od sutra, uz uslove koji prepisuju atletski klubovi i Fudbalski klub, ali naglasio da u narednom periodu mora biti riješeno pitanje upravljanja ovim objektom, koji zaslužuje posebnu pažnju.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić zadovoljan je što je prisustvovao puštanju u funkciju atletske staze, koja će biti dostupna svim građanima Pala, Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Lučić je rekao da grad želi da razvija sport i sportski turizam, te poželio da atletska staza posluži za mnogo sportskih takmičenja.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Romanija” Aleksandar Lasica zahvalio je Gradskoj upravi za završetak projekta atletske staze.

“Brinućemo o njoj. Nadam da će mnoge reprezentacije dolaziti na pripreme”, rekao je Lasica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana