Arlov: Opština Vlasenica prvi put u projektu za djecu sa KiM

Srna
Arlov: Opština Vlasenica prvi put u projektu za djecu sa KiM

ŠAMAC - Opština Vlasenica prijavila se prvi put za učešće u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koju ove godine 11. put organizuje Odbor za pomoć Kosmetu, rekao je Srni predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je naveo da se za učešće u ovogodišnjem projektu do sada prijavilo 11 lokalnih zajednica, te da je rok za prijavu 15. februar.

Arlov je zahvalio opštini Vlasenica kao i lokalnim zajednicama koje su do sada potvrdile učešće u ovogodišnjem projektu, a riječ je o Gradišci, Prijedoru, Bijeljini, Trebinju, Banjaluci, Petrovu, Tesliću, Prnjavoru, Stanarima, Šamcu, Sokocu.

-Posljednji rok za prijavu je 15. februar. Pozivamo gradove i opštine, posebno one koje već niz godina učestvuju u ovom projektu, da prihvate i podrže ove godine ovaj veliki humani projekat - rekao je Arlov.

Arlov je najavio da će 9. februara posjetiti Nevesinje i Mostar, gdje će pokušati dogovoriti da opština Nevesinje, uz pomoć srpske zajednice, Srpske pravoslavne crkve i Generalnog konzulata Srbije u Mostaru ove godine prvi put učestvuju u ovom projektu Odbora.

Projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” biće realizovan od 24. juna do 1. jula ove godine iz razloga što školska godina i završni ispiti u Srbiji, pa tako i na Kosovu i Metohiji završavaju u petak, 23. juna.

-Ovim projektom kao dugi niz godina biće obuhvaćena djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovice i prvi put oko 40 srpske djece iz Zapadne Slavonije - rekao je Arlov.

On je zahvalio svima koji podržavaju ovaj humani projekat koji je spojio hiljade porodica, bratimio desetine osnovnih škola, gradova i opština sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Arlov je naveo da je sa Kosmeta u 37 lokalnih zajednica Republike Srpske u proteklih 10 projekata boravilo više od 6.000 srpske djece u pratnji više od 550 prosvjetnih radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana