Ana Tikveša: Jednokratna pomoć za treće i četvrto dijete

G.S.
Ana Tikveša: Jednokratna pomoć za treće i četvrto dijete

BIJELjINA - Grad Bijeljina obezbijediće jednokratnu pomoć u iznosu od 300 konvertibilnih maraka za svako treće i četvrto novorođenče u porodici, nakon što je prijedlog o ovakvom načinu podsticanja povećanja nataliteta Skupštini Grada predložila Ana Tikveša, osnivač Udruženja građana „Mama M" i kandidat za odbornika iz Stranke demokratske Srpske Semberija.

- Udruženje „Mama M" osnovano je 2016. godine i bavi se promocijom zdravog načina života trudnica i omladine. Organizujemo dvije značajne škole za mlade roditelje, a to su Škola za trudnice i Škola roditeljstva, koje je do sada pohađalo više od 500 sugrađana. Odluka o jednokratnoj pomoći za treće i četvrto novorođenče je možda mali korak, ali veliki za buduću pronatalitetnu politiku. Ne smijemo zaboraviti da je porodica osnovna ćelija društva, a da je Bijeljina jedan od rijetkih gradova koji su krenuli u borbu za što više rađanja – istakla je Tikveša.

Predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić naveo je na pres-konferenciji da ova stranka ima najbolju listu za lokalne izbore, a da su žene koje se nalaze na njoj profesionalno ostvarene, ali takođe i privržene porodici.

- Opredijeljeni smo za realizaciju svih mjera koje mogu da doprinesu povećanju broja novorođene djece. Gradska uprava finansira četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje, tradicionalno darujemo prvu rođenu bebu u novoj godini i slično. Podsjetiću vas da smo samo u prethodnih deset godina otvorili pet novih obdaništa, a vodimo računa i o materijalno ugroženoj djeci – naglasio je Mićić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana