Aleksandar Spasojević pobjednik bogojavljenskog plivanja za Časni krst

SRNA
Foto: srna

VIŠEGRAD- Aleksandar Spasojević iz Rudog pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst, koje je održano kraj ćuprije na Drini u Višegradu. Spasojević je rekao novinarima da ovu pobjedu posvećuje svojoj kćerki Angelini, koju je dobio nakon šest godina.

"Ovo je osma manifestacija na kojoj učestvujem, 2013. godine prvi sam stigao do krsta i danas sam drugi put pobjednik", istakao je Spasojević. Protojerej Dragan Vukotić rekao je da je plivanje tradicionalno i da se 12. put održalo u Višegradu.

"Imali smo više od 20 takmičara iz Republike Srpske i Srbije, a naš mitropolit dabrobosanski Hrizostom/ je izašao i blagoslovio je osvećenom vodom učesnike i sve to nas podsjeća na veličinu praznika i na našu hrišćansku tradiciju", istakao je Vukotić. Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je da je hrišćanski praznik Bogojavljenje proslavljen uz prisustvo Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

"Zahvaljujem svima koji su pomogli i dali svoj doprinos za ovu manifestaciju, a Višegrad je pokazao da i na ovaj način ima dobre uslove za promociju vjerskog turizma. Ne smijemo zaboraviti našu tradiciju, kulturu i jezik“, istakao je Đurević. Organizatori manifestacije su Srpska pravoslavna crkvena opština Andrićgradska i opština Višegrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana