Alan Husein ostvarenje snova pronašao u Banjaluci

Jovana Ivanović
Alan Husein ostvarenje snova pronašao u Banjaluci

BANjALUKA - Iako je mogao da bira u kojoj od evropskih prestonica će ostvariti studentske snove Alan Husein iz Zagreba, čiji korijeni vuku iz Sirije, izabrao je banjalučku Akademiju umjetnosti.

- Student sam četvrte godine na banjalučkom Univerzitetu, smjer truba, a u grad na Vrbasu došao sasvim slučajno, na prijedlog profesora. Nisam se pokajao što sam izabrao da studiram u Banjaluci, iako je bilo neplanirano. Grad je mali, ali veoma zanimljiv jer je sve nadohvat ruke - kazao je Alan.

Zahvaljujući trudu i vjeri u sebe, ovaj dvadesetčetvorogodišnjak član je i Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Na koncertu povodom krsne slave MUP-a, Aranđelovdana, ovaj virtuoz oduševio je publiku solo izvedbom poznate kompozicije “La vie en Rose.” Njegov talenat nagrađen je pohvalom glavnog dirigenta ali i gromoglasnim aplauzom prisutnih u Banskom dvoru.

- Na koncertu policijskog orkestra sa svojim kolegama pokazao sam da snovi postaju stvarnost - kazao je Alan.

Mladić koji se, obišavši svijet, skrasio u gradu na Vrbasu ne krije oduševljenje gradom i kvalitetom obrazovanja na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, istakavši da se ova ustanova može svrstati rame uz rame s visoko rangiranim evropskim obrazovnim institucijama.

- Kvalitet koji pruža Akademija umjetnosti je na visokom nivou, te se nadam da će i u budućnosti otvarati svoja vrata za studente iz svih krajeva svijeta. Prilikom izbora fakulteta, tražio sam kvalitet i znanje koje je studentu i mladom čovjeku nakon diplome potrebno, a to sam ovdje pronašao - rekao je Alan.

Kako dodaje, njegova inspiracija je porodica, koja se muzikom profesionalno bavi više od pola vijeka.

- Motivaciju da uvijek idem dalje pronašao sam kod djeda koji svira duže od 80 godina. Njegove stope su moj putokaz za budućnosti. Veliku ulogu u životu ima i čukundjed koji je osnovao puhački orkestar koji je i danas aktivan, a ja sam najmlađi nasljednik te tradicije - kazao je Alan.

Dostignuća

Alan Husein kaže da nagrade koje je ostvario na međunarodnim takmičenjima za njega su najveći biseri u karijeri.

Dodaje da s elanom učestvuje na brojnim muzičkim događajima, a najdraži su mu oni odakle dolaze njegovi preci.

- Sarađujem sa nekoliko orkestara u Hrvatskoj kao što su “Limena glazba Rozga”, “Sveta Ana”, Puhački orkestar “Zeta” iz Zagreba i mnogi drugi - rekao je Alan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana