Aktuelni problemi - migranti i virus korona

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA - Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica je zadovoljavajuća, a aktuelnu problematiku čine situacija u vezi sa kretanjem migranata i virus korona, izjavio je predsjednik opštinskog Foruma za bezbjednost Duško Bodilović.

On je rekao da je danas održan prvi sastanak Foruma za bezbjednost u ovoj godini, na kome je prioritetna tema bilo kretanje migranata.

"Dobili smo obavještenje da se sa dolaskom ljepšeg vremena i opadanja vodostaja rijeka u graničnom području u kojem se nalazimo očekuje pojačan priliv migranata, koji prolaze kroz našu opštinu dalje prema Evropi", izjavio je Bodilović.

Prema njegovim riječima, tema sastanka bila je i situacija u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona u smislu preporuka da je potrebno pojačati inspekcijske kontrole koje su u nadležnosti lokalnih zajednica.

Komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanković izjavio je da je stanje bezbjednosti na području ove opštine zadovoljavajuće.

"Naš prvenstveni zadatak bio je danas da izvršimo analizu stanja oko ilegalnih migracija, kao i prevencija maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja. U ovoj godini očekujemo usložnjavanje problematike kada su u pitanju migranti, posebno sa dolaskom toplijeg vremena", rekao je Milanković.

U izjavi novinarima, on je podsjetio da je stav policijskih struktura u Republici Srpskoj da se ne dozvoli zadržavanje migranata na području Srpske.

Milanković je naveo da je u prva dva mjeseca ove godine evidentirano povećanje broja krivičnih djela, ali da je i dalje visoka otkrivenost.

"Što je najbitnije, nije bilo krivičnih djela koja bi bitnije uznemirila sugrađane. Po pitanju maloljetničke delinkvencije, stanje je za sada dobro", rekao je Milanković.

Forum za bezbjednost je neformalna, nestranačka i multisektoralna instituacija konstituisana na nivou lokalne zajednice čiji je cilj da policijski organi zajedno sa drugim institucijama i organizacijama lokalne zajednice rade na detektovanju, rješavanju i prevenciji bezbjednosnih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana