Adžić: Gradiška uvijek imala podršku institucija Srpske

Srna
Adžić: Gradiška uvijek imala podršku institucija Srpske

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je, nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, da je Gradiška uvijek imala podršku institucija Republike Srpske, što je i preduslov ubrzanog razvoja grada.

Adžić je zahvalio Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Srpske, koji su prepoznali da lokalna uprava u Gradišci radi u interesu svojih građana i privrednika.

"Zadovoljstvo je čuti od gospodina Dodika i ministara da je vidljivo i prepoznatljivo svima šta je sve urađeno u Gradišci u proteklih četiri-pet godina. Grad to ne bi mogao ostvariti da nije bilo podrške Vlade Republike Srpske i pojedinih ministarstava. Zajedno smo realizovali značajne razvojne projekte, želeći da omogućimo ljudima da ostaju na ovim prostorima i žive od svog rada", istakao je Adžić.

On je naveo da je uz pomoć Vlade Republike Srpske prije nešto više od godinu dana završena sportska dvorana "Arena Gradiška".

"Mnogi su govorili da je to preglomazan objekat, a sada se ispostavilo da nemamo slobodnih termina za treninge i utakmice sportista", rekao je Adžić.

On je zahvalio Vladi Srpske za podršku prilikom infrastrukturnog opremanja privredne zone u Novoj Topoli, navodeći da je Gradiška lani prvi put nakon 1990. godine dostigla broj od 11.000 zaposlenih.

"Razgovarali smo o bitnim stvarima za dalji razvoj Gradiške. Konstatovali smo da je stečajni proces u žRatarstvuž završen i da se stvaraju pretpostavke da možemo u narednih mjesec-dva da raspišemo konkurs za zakup poljoprivrednog zemljišta, gdje nam je cilj da obezbijedimo obradivo zemljište za oko 240 poljoprivrednih gazdinstava. Na taj način bismo omogućili mladima da ostaju na selu i bave se poljoprivredom", naveo je Adžić.

On je dodao da će, u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Gradiška-Klašnice, biti izgrađena tri kružna toka, od kojih je najznačajniji na ulazu u grad.

"Na tom prostoru napravićemo veleljepni spomenik posvećen Republici Srpskoj. Zahvalni smo i preduzeću žAutoputevi Republike Srpskež, koje nam je pomoglo prilikom izgradnje obilaznice i kružne raskrsnice u Brestovčini, a dogovorili smo se da završimo ovaj projekat i još neke pristupne puteve auto-putu Gradiška-Banjaluka i budućem novom mostu na Savi", rekao je Adžić.

On je naglasio da je na današnjem sastanku Gradiška dobila podršku i za druge planirane projekte, kao što je projekat "Srpska varoš", koji je vezan za uređenje prostora uz Hram Pokrova Presvete Bogorodice, te projekat rekonstrukcije Sokolskog doma, u kojem će se moći sagledati sva istorija Gradiške.

Adžić je rekao da je dogovoreno i da se uđe u pripreme uvođenja gradiškog Doma zdravlja u trezorski sistem poslovanja, što je predviđeno za početak sljedeće godine, te zahvalio Vladi Republike Srpske za sredstva koja su uložena u Bolnicu Gradiška.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Davor Kostrešević i direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana