Veliko interesovanje za besplatnu mamografiju u Bolnici Srbija

Ž. D.
Veliko interesovanje za besplatnu mamografiju u Bolnici Srbija

Istočno Sarajevo - Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija naveo je da je za besplatnu mamografiju već prijavljeno 220 žena, ali da će pregledi, uz pomoć Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” i lokalnih zajednica u sastavu grada Istočno Sarajevo, biti organizovani sve dok bude zainteresovanih.

Šešlija je, nakon sastanka sa predstavnicima OC “Jahorina”, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i lokalnih zajednica rekao da su popunjeni svi termini do 1. marta, do kada je trebalo da traje akcija.

- Naši kapaciteti su da, uz redovan rad, dnevno obavimo 10 pregleda - rekao je Šešlija i zahvalio OC “Jahorina” za pomoć u pokretanju ove akcije. Dodao je da će u dogovoru s investitorima proces preseljenja u novi objekat bolnice početi 1. februara, istakavši da tada počinje obuka kadra za rad na novim aparatima, kao i provjera svih instalacija da bi kvalitetno počelo da se radi.

Predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek je istakao da su mamografski pregledi poklon Olimpijskog centra svim majkama, suprugama, sestrama i pozvao sve žene da se odazovu jer će akciju produžiti sve do posljednjeg zahtjeva za pregled. On je istakao da OC neće stati s ovakvim humanitarnim aktivnostima, te će u saradnji sa Bolnicom “Srbija” na proljeće pokrenuti i novu akciju.

Načelnik Odjeljenja radiologije Bolnice “Srbija” Zorica Mirvić istakla je da je mamografski pregled zlatni standard za dijagnostiku oboljenja dojke, naglasivši da je karcinom dojke na prvom mjestu oboljenja, odnosno uzroka smrtnosti žena u svijetu i kod nas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana