Uz nove i stare pjesme Dječijeg hora “Vrapčići” u susret jubileju

Vesna Popović
Uz nove i stare pjesme Dječijeg hora “Vrapčići” u susret jubileju

Banjaluka - Dječiji hor “Vrapčići” održaće sutra tradicionalni koncert na tvrđavi Kastel pod nazivom “Vrapčići i prijatelji”, a ovaj nastup biće uvod u proslavu jubileja, 25 godina rada hora.

- Mnogobrojni članovi hora sa nestrpljenjem očekuju nastup, a posebno oni najmlađi koji će se prvi put predstaviti na ovako velikom koncertu - rekao je rukovodilac hora Branislav Đaković i dodao da koncert počinje u 19 časova i 30 minuta.

Đaković je istakao da će “Vrapčići” izvesti dobro poznate pjesme koje najmlađi najviše vole, ali i premijerno nove pjesme, koje su posebno pripremili za ovaj koncert.

- Od starih hitova pjevaćemo “Lake cipele”, “Babaroga”, “Ti si moja prva ljubav” a od novih pjesama tu su “Đačka ljubav”, “Tenis kraljica” te “Rođendan”. Atmosfera u horu je sjajna, svi se radujemo novom nastupu na najvećem koncertu, uz nadu da će publika svojim dolaskom podržati naš hor i da će najmlađi ovaj koncert pamtiti. Takođe, očekujemo da će mnogi od njih, kao i do sada, postati naši novi članovi - rekao je Đaković i dodao da će na ovom koncertu učestvovati i prijatelji “Vrapčića” iz vokalnog ateljea “MaMa Vodž”.

Istakao je da će koncert biti uvod u proslavu velikog jubileja, 25 godina rada i postojanja hora, koji obilježavaju u septembru, kada će objaviti i novi album “Tenis kraljica”.

- Dječiji hor “Vrapčići” od osnivanja omogućava djeci da se razvijaju kroz pjesmu, igru i scenski nastup, čime postaju komunikativniji, kreativniji i samouvjereniji. Na taj način želimo da osnažimo njihove ličnosti i osposobimo ih za uspješniji život kad odrastu. Sve to postižemo putovanjima, probama, nastupima i originalnim pjesmama - rekao je Đaković.

Naglasio je da su posebno ponosni na afirmaciju stvaralaštva za djecu, na kojem istrajavaju svih ovih godina objavljujući albume uz koje generacije odrastaju.

- Ova školska godina nam je takođe bila veoma uspješna. Održali smo koncerte u RS i regionu, snimili nekoliko novih pjesama za album “Tenis kraljica”, kao i spot na terenima “Novak” u Beogradu - rekao je Đaković. Istakao je da su “Vrapčići” poznati na cijelom zapadnom Balkanu i šire.

- Održali smo mnogobrojne koncerte u zemlji i inostranstvu, a učestvovali smo i na festivalima dječije muzike, gdje smo osvajali vrijedne nagrade. Takođe, bili smo učesnici mnogih humanitarnih koncerata, gdje smo pomagali bolesnoj i nezbrinutoj djeci - rekao je Đaković.

Brojno članstvo

Dječiji hor “Vrapčići” osnovan je 1993. godine u Banjaluci, a do sada je objavio 14 izdanja, sa više od 100 pjesama, i realizovao veliki broj spotova.

- Hor čine djeca uzrasta od tri do 12 godina, a od osnivanja kroz naše redove prošlo je više od 1.500 članova - rekao je Branislav Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana