Srednjoškolci iz Sokoca prikupili oko 1.000 KM za odlazak drugova na ekskurziju

Srna
Srednjoškolci iz Sokoca prikupili oko 1.000 KM za odlazak drugova na ekskurziju

Sokolac - Učenici sokolačkog Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” prikupili su oko 1.000 KM od ulaznica za humanitarni sportski turnir, koji su organizovali kako bi pomogli svojim drugovima lošeg materijalnog stanja da odu na školsku ekskurziju.

Jedan od organizatora ovog turnira, učenik Kristijan Jovović, rekao je Srni da će prikupljenim novcem od ulaznica bar dijelimično pomoći drugovima iz odjeljenja trećih razreda, koji sredinom maja odlaze na ekskurziju u Grčku.

“Posjeta ovom turniru bila je bolja od svih prethodnih koje su srednjoškolci organizovali i zadovoljni smo samim nastupom 23 ekipe u protekla dva dana, jer je sve proteklo u najboljem redu”, rekao je Jovović.

Jovović je dodao da je organizacija ovog turnira najbolji način da pomognu učenicima čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbijede sredstva za odlazak na ekskurziju.

Prema njegovim riječima, najboljim ekipama obezbijeđene su simbolične nagrade, a najboljim igračima turnira u basketu i malom fudbalu uručene su diplome.

Ekipa “Duga Pelet” proglašena je večeras za najbolju od 11 prijavljenih u basketu, a najbolji košarkaš bio je Igor Đerić.

Ekipa “Bereg” bila je najbolja na turniru u malom fudbalu, a najbolji igrač je Pavle Đerić.

Grupa sokolačkih gimnazijalaca organizovala je tokom vikenda dvodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu i basketu, s ciljem prikupljanja novca za drugove koji nemaju dovoljno sredstava za odlazak na školsku ekskurziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana