Saradnja Bijeljine i Kumanova duga 12 godina

Srna
Saradnja Bijeljine i Kumanova duga 12 godina

Bijeljina - Bratske veze Bijeljine i Kumanova mnogo puta su dokazane i dva grada nastaviće da ih unapređuju i proširuju, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić je, povodom 11. novembra, koji se u Kumanovu obilježava kao Dan opštine, posjetio ovu bratsku opštinu, sa kojom Bijeljina ostvaruje saradnju još od 2006. godine, kada je potpisana Povelja o bratimljenju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedna prilika za učvršćivanje bratskih veza, kao i za razgovore o mogućnostima za realizaciju zajedničkih projekata, ali i da Bijeljina ostvari kontakte sa drugim gradovima sa kojima Kumanovo sarađuje.

"Saradnja lokalnih samouprava u regionu sve više dobija na značaju jer pomaže u prevazilaženju granica, ali i u procesima evropskih i svjetskih integracija", rekao je Mićić.

Bratske veze posebno su došle do izražaja tokom poplava u Bijeljini 2010. i 2014. godine, kao i u tokom vanredne situacije u Kumanovu, kada su dva grada upućivali nesebičnu pomoć jedan drugom.

Ovogodišnje svečanosti u Kumanovu bile su u znaku 499 godina od osnivanja grada i 74 godine od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana