Rusi zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu u Srpcu

D. J.
Rusi zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu u Srpcu

Srbac - Srbac bi uskoro mogao uspostaviti saradnju sa ruskim gradom Domodedovo koja bi se odvijala na privrednom, kulturnom i sportskom planu, zaključak je sa sastanka načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića sa delegacijom Privredne komore iz ove moskovske oblasti.

Delegaciju iz Rusije su predvodili potpredsjednik Privredne komore Denis Kočetov i članovi komore Aleksandr Popov, Aleksandr Tararev i Leonid Buliga, a sastanak sa načelnikom je organizovan uz posredstvo Branka Savanovića, predsjednika podružnice udruženja “Srpsko-ruski most” za opštine Srbac, Gradiška, Derventa, Laktaši i Prnjavor.

Dragosavljević kaže da postoji obostrani interes za saradnju u pogledu cjelokupnog privrednog razvoja, sa posebnim akcentom na poljoprivredu, od koje živi najveći broj građana Srpca.

- Otvorila bi se mogućnost izvoza gotovih proizvoda, ali i pokretanja prerađivačkih kapaciteta u Srpcu. Ostaje nam da u narednom periodu sagledamo koji su naši prioriteti i šta bismo im mogli ponuditi, a na sličan način očekujemo i od njih povratnu informaciju kako bismo u dogledno vrijeme potpisali protokol o saradnji - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana