Održan koncert “Bunar za Afriku”

Srna
Održan koncert “Bunar za Afriku”

Doboj - U Doboju je večeras održan humanitarni koncert pod nazivom “Bunar za Afriku” čiji je cilj prikupljanje novca za pomoć u izgradnji bunara, odnosno obezbjeđivanju vode za piće u pojedinim dijelovima Afrike.

Tokom koncerta, koji je organizovao dobojski Rotari klub, Stefan Lopandić iz Doboja izveo je poznata djela na klaviru u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje.

Predsjednik Rotari kluba Nenad Stojaković rekao je novinarima da će novac prikupljen kupovinom ulaznice od tri konvertibilne marke biti objedinjen akcijom “Voda za sve” tokom koje će biti izgrađeno oko hiljadu bunara.

Stojaković je pojasnio da su sredstva namijenjena za bušenje bunara i nabavku pumpe, česmi i pratećih solarnih panela i istakao da je već prikupljeno oko 1.000 evra.

“Mi smo se odavno uključili u taj projekat. Rotari klub Doboj će finansirati izgradnju jednog bunara u jednom podsaharskom selu, najvjerovatnije u Gani”, naveo je Stojaković.

On je naglasio da je za Rotari zajednicu mart mjesec zaštite voda i obezbjeđivanje pitke vode tamo gdje je nema, te da i večerašnji koncert predstavlja način da se ukaže na problem nedostatka vode za piće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana