Od Kotor Varoša do Kneževa uskoro modernim putem

A. J. R.
Od Kotor Varoša do Kneževa uskoro modernim putem

Kneževo - Izgradnja dugoočekivanog regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo privodi se kraju, a građani ovih dviju lokalnih zajednica uskoro će, umjesto krivinama i makadamom, voziti kvalitetnim i modernim putem.

Načelnik Kneževa Goran Borojević kaže da radnici ubrzano rade na pripremama za asfaltiranje posljednjih dijelova ovog regionalnog puta.  

- Riječ je o nekoliko manjih, isprekidanih dionica, u ukupnoj dužini od oko devet kilometara. U toku su pripremni radovi, a asfaltiranje bi trebalo da počne iza 20. juna - rekao je Borojević i dodao da opština Kneževo svakodnevno lobira da radovi na ovoj saobraćajnici što prije budu završeni, navodeći da ne zna kada tačno se to može očekivati. Istakao je da će modernizacija ove saobraćajnice uveliko olakšati život građanima obiju opština te doprinijeti njihovom razvoju.

- Dosta naših građana radi u Kotor Varošu, a i mnogo je rodbinskih veza izmeću stanovnika obiju lokalnih zajednica. Posebno će dobro doći privrednicima jer pogoni “Fagusa” i “Dermala” posluju u obje opštine - rekao je on.

Ugovor o izgradnji ovog puta potpisan je još prije četiri godine sa “Niskogradnjom” iz Laktaša, a radovi su obustavljeni u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu “Puteva RS”. Vlada RS sredinom prošlog ljeta dala je saglasnost “Putevima” za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 miliona KM za nastavak gradnje ovog regionalnog puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana