Cvijanović: Razvoj svake opštine znači razvoj Srpske

Srna
Cvijanović: Razvoj svake opštine znači razvoj Srpske

Ugljevik - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Ugljeviku da za dobrobit građana mora da postoji jaka veza između republičke i opštinske vlasti koja obezbjeđuje dalji razvoj ove i svake opštine u Republici Srpskoj.

“Razvoj svake naše opštine znači razvoj Republike i to je naša posvećenost”, rekla je Cvijanovićeva nakon sastanka sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem.

Prema njenim riječima, na sastanku je bilo riječi o različitim potrebama ove lokalne zajednice i projektima koji su realizovani ili će biti realizovani na dobrobit građana.

“Ima mnogo infrastrukturnih projekata koje možemo zajedno realizovati, a zadovoljna sam činjenicom da je Vlada Republike Srpske proteklih godina u razne projekte u Ugljeviku investirala 35 miliona KM”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je samo prošle godine uloženo pola miliona KM u rekonstrukciju lokalnih puteva, škole, infrastrukturu i objekat za ambulantu porodične medicine.

“To su sve projekti od kojih naši građani treba da vide korist i dobrobiti, a to i jeste uloga republičke i opštinske vlasti, da radi na način da izlazi u susret potrebama građana”, istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, na sastanku je bilo riječi i o javnom preduzeću Rudnik i termoelektrana Ugljevik, koje zapošljava 2.000 radnika i nosilac je privrednog života u opštini i regiji.

Načelnik Ugljevika Perić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom predsjednika Republike Srpske i naveo da su razgovarali o razvoju RiTE Ugljevik, opštine i cijele Republike Srpske.

“Jača saradnja naše lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske biće na dobrobit građana”, istakao je Perić.

Perić je kao jedan od budućih projekata naveo izradu replike rodne kuće Filipa Višnjića u njegovom rodnom kraju, što bi ojačalo turističku ponudu ovoga kraja, kao i nastavak uređenja korita rijeke Janje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana