Za zapošljavanje 155 lica izdvojeno 740.000 KM u Rogatici

Srna
Za zapošljavanje 155 lica izdvojeno 740.000 KM u Rogatici

ROGATICA- U Rogatici su danas potpisani ugovori između Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i 31 poslodavca o zapošljavanju 155 nezaposlenih lica, za šta je izdvojeno 740.000 KM.

Riječ je o 13 odsto od ukupnog broja nezaposlenih evidentiranih na području ove opštine.

Direktor ovog zavoda Miroslav Vujičić rekao je novinarima da je nađen zajednički interes sa ovdašnjim poslodavcima i privrednicima jer je Zavodu cilj da bude smanjen broj nezaposlenih, a poslodavcima da dođu do kvalitetne radne snage.

Napomenuvši da je virus korona uticao na poslovanje rogatičkih privrednih subjekata, Vujičić je naglasio da se zajednički smoglo snage da budu obezbijeđena sredstva za smanjenje nezaposlenosti.

Prema njegovim riječima, za posljednje tri godine izdvojeno je oko dva miliona KM i zaposleno oko 440 lica.

Vujičić je najavio da će se u saradnji sa Vladom Republike Srpske raditi na zapošljavanju demobilisnih boraca, te pozvao poslodavce da isprate ovaj projekat.

Načelnik ove opštine Milorad Jagodić izjavio je da je ovo mala sredina, ali da pomno prati sve mogućnosti kada je riječ o Zavodu za zapošljavanje i onom što može pružiti i pomoći lokalnoj zajednici, istakavši današnje potpisivanje ugovora sa poslodavcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana