Srebrenica: Opština i Zavod obezbijedili 130.000 KM za zapošljavanje

Srna
Srebrenica: Opština i Zavod obezbijedili 130.000 KM za zapošljavanje

SREBRENICA- Opština Srebrenica u budžetu je obezbijedila 70.000 KM, a Zavod za zapošljavanje Republike Srpske 60.000 KM za zapošljavanje na 12 mjeseci osoba iz kategorija koje teško dolaze do zaposlenja sa područja ove lokalne zajednice.

Namjera je da se zaposli izvjestan broj demobilisanih boraca i djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, samohrane majke i lica sa invaliditetom i druge osobe iz osjetljivih i ugroženih grupa, rečeno je Srni u Odjeljenju za privredu ove opštine.

Načelnik ovog odjeljenja Cvijetin Maksimović rekao je da je obezbijeđen pojedinačni podsticaj od 4.500 KM za zapošljavanje žena, a po 4.000 KM za zapošljavanje muškaraca.

On je istakao da je ovo jedan od načina na koji opština nastoji podsticati zapošljavanje i samozapošljavanje na svom području te da u toku godine bude više različitih podsticajnih konkursa za zapošljavanje pripravnika i drugih kategorija stanovništva, kao i za otvaranje novih radnih mjesta u privredi s ciljem stvaranja uslova za smanjenje broja nezaposlenih i poboljšanje standarda stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana