JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 22.06.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 22.06.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 22.06.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**********

***********

JU Centar za socijalni rad Milići, raspisuje

JAVNI KONKURS

ZA PRIJEM PRIPRAVNIKA SA VISOKOM STRUČNOM SPREMOM U JAVNU USTANOVU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD MILIĆI

 

I

          Direktor JU Centar za socijalni rad Milići raspisuje Javni konkurs za prijem dva (2) pripravnika u radni odnos, na određeno vrijeme, u trajanju od 12 mjeseci, i to:

  • Diplomirani profesor specijalne edukacije i rehabilitacije-logopedija i surdoaudiologija (240 ECTS ili VII stručne spreme) .............................1 izvršilac,
  • Diplomirani strukovni radni terapeut (180 ECTS odnosno 240 ECTS ili VII stručne spreme)   ..................................................... 1 izvršilac.

II – Pripravnički status

          Pripravnik je lice koje se prima u radni odnos na određeno vrijeme  radi ospsobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koja nakon završenog obrazovanja prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu stručne spreme ili zvanja, kao i lice koje je provelo na radu vrijeme kraće od vremena utvrđenog za pripravnički staž u tom stepenu stručne spreme ili zvanja.

          Pripravnički staž za lica sa završenim visokim obrazovanjem traje godinu dana.

III – Opšti uslovi za prijem pripravnika

  1. Da je državljanin Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine,
  2. Da je stariji od 18 godina,
  3. Da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
  4. Da protiv njega nije pokrenut krivični postupak,
  5. Da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatovra u trajanju od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u JU Centar za socijalni rad Milići,
  6. Da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,
  7. Da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom- član IX  stav 1. Ustava BiH,
  8. Da nije obavio pripravnički staž u traženom stepenu stručne spreme, odnosno zvanju.

IV – Posebni uslovi

  1. Završen fakultet odgovarajućeg smjera, iz tačke I konkursa,
  2. Da se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

V – Potrebni dokumenti

          Uz čitko popunjenu prijavu, sa kratkom biografijom, svojeručno potpisanu sa naznačenom tačnom adresom i kontaktom, kandidat je dužan priložiti dokaze o ispunjenostu opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji:

  • Uvjerenje o državljanstvu, ne starije od šest mjeseci,
  • Izvod iz matične knjige rođenih,
  • Ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti (dostaviće samo izabrani kandidati),
  • Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, ne starije od šest mjeseci,
  • Uvjerenje da  nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u JU Centar za socijalni rad Milići,
  • Ovjerenu izjavu da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuju pred Tribunalom  (član IX stav 1. Ustava BiH),
  • Ovjerenu izjavu da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,
  • Ovjerenu izjavu da nije obavio pripravnički staž u traženom stepenu stručne spreme, odnosno zvanju,
  • Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom fakultetu,
  • Uvjerenje da se nalazi u evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

          Ukoliko kandidat iz određenog razloga ne posjeduje diplomu o stečenom visokom obrazovanju, može da dostavi uvjerenje o diplomiranju, koje ne može biti starije od roka potrebnog za izdavanje diplome, odnosno ne može biti starije od godinu dana.

          Kandidat ne treba da dostvalja uvjerenje o diplomiranju starije od godinu dana niti univerzitetske diplome akademskog zvanja magistra ili ekvivalenta, akdemskog zvanja doktora ili ekvivalenta ili druge slične diplome ukoliko nisu tražene uslovima konkursa, jer one ne mogu dokazati stečeno zvanje završenog osnovnog, odnosno dodiplomskog studija.

          Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa, neće se uzeti u razmatranje.

          Neovjerene kopije tražene dokumentacije,  kao i dokumenti stariji od roka koji je utvrđen javnim konkursom, neće se uzeti u razmatranje.

VI – Usmeni intrevju

          Postupak prijema pripravnika u radni odnos javnim konkursom provodi Komisija za sprovođenje Javnog konkursa za prijem pripravnika, koju imenuje direktor iz reda zaposlenih u JU Centar za socijalni rad Milići, nakon objave javnog konkursa.

          Komisija je dužna da utvrdi blagovremenost, dopuštenost i potpunost pristiglih prijava, izvrši kontrolu ispunjenosti opštih i posebnih uslova, obavi intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove, izvrši provjeru znanja i utvrdi redoslijed kandidata, tj. prioritetnu rang-listu.

          Kriterujumi i način ocjenjivanja kandidata koji isunjavaju uslove predviđene javnim konkursom za prijem pripravnika su sljedeći:

  1. Provjera znanja;
  2. Opšti utisak.

          O mjestu i datumu održavanja usmenog intervjua, kandidati će biti blagovremeno obavješteni.

          Prvorangirani kandidati sa liste, po prijedlogu Komisije, dužni su da, u roku od 7 (sedam) dana od dana prijema obavještenja o prijemu u radni odnos, dostave uvjerenja o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

          Sa izbarnim kandidatima zaključiće se Ugovor o obavljanju pripravničkog staža, u trajanju predviđenom zakonom.

VII – Rok za podnošenje prijava

          Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa.

          Javni konkurs biće objavljen kod Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i oglasnoj tabli JU Centar za socijalni rad Milići.

          Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično u Prijemnoj kancelariji JU Centar za socijalni rad Milići, ili putem pošte, na adresu: JU Centar za socijalni rad Milići, ul.Petra Petrovića Njegoša broj 12, 75446 Milići, sa naznakom: Komisiji za sprovođenje javnog konkursa za prijem pripravnika u JU Centar za socijalni rad Milići.

***

JPVOU DJEČIJI VRTIĆ „NAŠA RADOST" ZVORNIK

Ul. Svetog Save 29
Tel.056/210-552
e-mail:
[email protected]

Broj: 40-01/22
Datum: 16.06.2022.godine                                

     

Na osnovu članova   62, 63 i 64. Zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" 79/15), Zakona o izmjenama i dopunama  Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju RS („Službeni glasnik Republike Srpske" 63/20), Pravilnika o proceduri prijema u radni odnos na način bodovanja vaspitača,stručnih saradnika,sekretara i računovođe („Službeni glasnik Republike Srpske" 09/21), Pravilnika o vrsti stručne spreme („Službeni glasnik Republike Srpske" 36/16)  i Statuta Vrtića direktor JPVOU Dječiji vrtić „Naša radost" Zvornik, raspisuje:

JAVNI KONKURS

za prijem u radni odnos radnika – pripravnika

I

  • Diplomirani vaspitač – pripravnik  (najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stekli visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili programa za obrazovanje vaspitača)
    Broj izvršilaca: 2 -  puna norma, na određeno vrijeme.
     
  •  Diplomirani defektolog – pripravnik  (najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stekli visoko obrazovanje na studijskom programu na nekim od defektoloških grupa: logopedija, surdopedagogija,oligofrenologija, tiflopedagogija, somatopedija, kao i na studijskom programu specijalne edukacije i rehabilitacije)
    Broj izvršilaca: 1 - puna norma, na određeno vrijeme.
     
  • Diplomirani ekonomista – pripravnik  (najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent studijskog programa u oblasti finansija i računovodstva)
    Broj izvršilaca: 1 - puna norma, na određeno vrijeme.

II  Status

Pripravnik je lice koje se prima u radni odnos na određeno vrijeme radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koje nakon završenog obrazovanja prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu stručne spreme ili zvanja.

- Opis poslova

Opis poslova regulisan je Pravilnikom o sistematizaciji poslova i radnih zadataka u JPVOU Dječiji vrtić „Naša radost" Zvornik.

III Opšti uslovi

1. Da su državljani Republike Srpske, odnosno BiH,
2. Da su stariji od 18 godina,
3. Da imaju opštu zdravstvenu sposobnost za rad s djecom,
4. Da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu  zatvora od najmanje šest mjeseci za krivično djelo koja ih čine nepodobnim za obavljanje poslova u Dječijem vrtiću,
5.  Da se protiv njih ne vodi krivični postupak.

IV Posebni uslovi:

Kandidati iz poglavlja  I   ovog konkursa, moraju ispunjavati i sljedeće posebne uslove

  1. Visoka stručna sprema  (VSS)

1. VSS - Prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili programu za obrazovanje vaspitača ( DIPLOMIRANI VASPITAČ – PRIPRAVNIK)

2. VSS - Prvi ciklus na studijskom programu na nekim od defektoloških grupa: logopedija, surdopedagogija,oligofrenologija, tiflopedagogija, somatopedija, kao i na studijskom programu specijalne edukacije i rehabilitacije  ( DIPLOMIRANI DEFEKTOLOG - PRIPRAVNIK)

3. VSS - Prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent studijskog programa u oblasti finansija i računovodstva (DIPLOMIRANI EKONOMISTA - PRIPRAVNIK)


b)  Da kandidat prvi put zasniva radni odnos u struci.

V Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs, koja treba da sadrži kratku biografiju, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje, kandidati za sva tri radna mjesta dužni su  dostaviti dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova:

1.Uvjerenje o državljanstvu,
2. Izvod iz matične knjige rođenih,
3. Diplomu o završenoj stručnoj spremi – prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent po    studijskom programu,
4.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom
studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
5.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
6.  Uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak,
7.  Uvjerenje da nisu osuđivani (dostaviće izabrani kandidati po završetku izborne procedure,
a prije zasnivanja radnog odnosa),
8. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti za rad sa djecom (dostaviće izabrani kandidati po završetku izborne procedure, a prije zasnivanja radnog odnosa).

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste neće biti vraćene kandidatima.

VI  Rok podnošenja prijava:

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 8 dana od dana objavljivanja istog u dnevnom listu "Glas Srpske", i oglasnoj tabli JPVOU Dječiji vrtić „Naša radost" Zvornik.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

VII  Ostale odredbe

Intervju sa kandidatima koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se  05.07.2022.  godine u 12:00  časova u prostorijama Vrtića.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: JPVOU Dječiji vrtić Naša radost" Svetog Save 29, Zvornik , preporučeno ili lično "Komisija za sprovođenje postupka prijema radnika u JPVOU Dječiji vrtić „Naša radost" Zvornik.

Na prijavi kandidat je obavezan da napiše kontakt telefon.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU Srednjoškolski centar „Petar Kočić" Zvornik

Adresa: Vuka Karadžića 77, 75 400 Zvornik,

Tel. 056/490-292, faks: 056/490-296,

e-mail: ss62@skolers.org

 

JIB:4400242040000 , Organizacioni kod: 0815062                                                                                  

Broj: 1084/22                                                          

Datum:20.06.2022. godine     

 

Na osnovu člana 128. stav 1. tačka 8. u vezi sa članom 129. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20 i 92/20) člana 15. tačka đ) člana 3. Pravilnika o uslovima i načinu izbora direktora škole („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 108/09 i 118/09) Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora JU Srednjoškolski centar „Petar Kočić" Zvornik, br. 1069-1/22 od 17.06.2022. godine i Odluke o utvrđivanju standarda i kriterijuma za izbor i imenovanje direktora JU Srednjoškolski centar „Petar Kočić" Zvornik br. 1069-2/22 od 17.06.2022. godine, školski odbor, r a s p i s u j e

 

JAVNI KONKURS

ZA IZBOR I IMENOVANjE DIREKTORA JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR „PETAR KOČIĆ" ZVORNIK

 

I – Predmet

Školski odbor Javne ustanove Srednjoškolski centar „Petar Kočić" Zvornik raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Srednjoškolski centar „Petar Kočić" Zvornik.

II - Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Vladi, školskom odboru i ministru.

Direktor škole odgovaran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom škole.

III - Mandat

Direktor se bira na period od 4 (četiri) godine.

Mandat iz prethodne alineje se računa od dana stupanja na dužnost. Predloženi kandidat može da stupi na dužnost nakon što bude imenovan od strane Vlade Republike Srpske, na prijedlog ministra.

Odmah na početku mandata direktor će proći edukaciju po programu koji je propisalo Ministarstvo prosvjete.

IV – Status

Direktor škole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom škole, te Pravilnikom o radu.

V - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora škole može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom škole, i to:

1. Opšti uslovi:

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

- da su stariji od 18 godina,

- da je državljanin RS i BiH.

2. Posebni uslovi:

- da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

- da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

- da nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva i ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

- da ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje vaspitno-obrazovnog rada škole i

- da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

Pored opštih i posebnih uslova, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

VI – Potrebna dokumentacija

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su uz prijavu na konkurs, sa naznačenom adresom prebivališta i brojem telefona  dužni priložiti:

- ovjerenu kopiju lične karte,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada,

- ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti za rad (starosti do 6 mjeseci),

- dokaz o završenom najmanje prvom ciklusu studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

- dokaz da ima najmanje pet godina radnog iskustva  kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

- uvjerenje da lice nije osuđivano pravnosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (starosti do 6 mjeseci),

- uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (starosti do 3 mjeseca),

- prijedlog programa rada za mandatni period,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

- druge dokaze o potvrđivanju znanja i sposobnosti.

Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u originalu ili ovjerenom prepisu u skladu sa zakonom.

Svi kandidati koji ispune uslove konkursa biće pozvani na intervju.

 

VII – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti poštom preporučeno na sljedeću adresu:

Javna ustanova Srednjoškolski centar "Petar Kočić" Zvornik, Vuka Karadžića 77, Zvornik,  sa naznakom Javni konkurs za izbor direktora škole (NE OTVARATI).

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama koje izlaze na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima, osim na lični zahtjev.

VIII – Napomene

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o rješenju o izboru i imenovanju direktora JU Srednjoškolski centar "Petar Kočić" Zvornik, u roku od osam (8) dana od dana dostavljanja rješenja školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana