JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 20.04.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 20.04.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 20.04.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*********

*********

JU DJEČIJI VRTIĆ»PČELICA «

Ul.Svetosavska  bb    79 240  Kozarska Dubica           

 

KONKURS

ZA  PRIJEM RADNIKA   U RADNI  ODNOS

 

 

Na poslove i radne zadatke:

 

-vaspitač1 izvršilac- na neodređeno vrijeme

 

Svi kandidati  moraju ispunjavati opšte   uslove predviđene Zakonom  o  radu  , uslove iz člana 52. Zakona o predškolskom vaspitanju  obrazovanju  kao i  Pravilnikom  o  vrsti stručne spreme zaposlenih u predškolskoj ustanovi .

I Opšti uslovi :

1.Da je državljanin RS  ili BiH,

2.Da je punoljetan(stariji od 18 godina)

3.Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti,trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

4.Da po podacima  iz posebnog registra  nije pravosnažno osuđivan za  krivična djela seksualne  zloupotrebe i  iskorištavanja djece,

5.Da protiv njega  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala,službene dužnosti ,polnog integriteta,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

6.Da je radno sposoban

II Posebni uslovi:

1.Odgovarajući nivo visokog obrazovanja:završen najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stečeno  visoko  obrazovanje na studijskom programu  predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili na programu za obrazovanje , stečeno  akademsko zvanje –diplomirani vaspitač

2.Položen  stručni ispit,

3.Jedna godina radnog iskustva u struci

 

III  Potrebna dokumentacija

Članom 5. i 6.Pravilnika o proceduri prijema  i načinu bodovanjavaspitača,stručnih saradnika, sekretara i računovođe  u predškolskoj  ustanovi  uz potpisanu prijavu na javni konkurs kandidati su dužni u originalu ili ovjerenoj fotokopiji (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci)priložiti slljedeće dokaze  o ispunjavanju opštih i posebnih uslova konkursa  :

uvjerenje o državljanstvu( ne starije od 6 mjeseci),

izvod iz matične knjige rođenih,

diplomu /uvjerenje o završenom  visokom obrazovanju –akademsko zvanje  diplomirani vaspitač,

uvjerenje izdato od visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja,

uvjerenje o položenom stručnom ispitu

uvjerenje o radnom stažu kod ranijeg poslodavca,

uvjerenje da nije osuđivan/a

uvjerenje da po podacima iz posebnog registra nije pravosnažno osuđivan za  krivična djela seksualne        zloupotrebe i  iskorištavanja djece,

uvjerenje da protiv njega  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala,službene dužnosti ,polnog integriteta,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike  Srpske  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu RVI  odbrambeno-otadžbinskog rata Republike  Srpske  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije RVI,

uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike  Srpske  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,

ljekarsko uvjerenje  o psihofizičkoj sposobnosti za rad  sa djecom  koje ne može biti starije od 6 mjeseci  prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu  a prije zasnivanja radnog odnosa.

uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu povedenom na  evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje

Uvjerenja iz tačke 7) i  8) Ustanova će pribaviti službenim putem

Dokumenti koji nisu originali dostavljaju se u  ovjerenim kopijama.

Dokumenta koja budu priložena na konkurs neće biti vraćena kandidatima.

 

IV-Rok  za podnošenje prijava i način dostavljanja prijava

              Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti isključivo putem  pošte  na  adresu  JU  Dječiji vrtić »Pčelica «  Kozarska  Dubica  sa naznakom »za konkurs «.Konkurs  ostaje  otvoren  osam  (8)  dana od dana objavljivanja u listu „Glas  Srpske" i na oglasnoj tabli vrtića. Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno  rok za podnošenje prijava računaće se  od dana poslednjeg objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati već će se evidentirati  uz konstataciju da je prijava neotpuna/neblagovremena  nakon čega će Komisija preložiti direktoru da takvu prijavu zaključkom  odbaci .

Dana 04.05.2022.godine  u 12 časova u prostorijama JU  Dječiji vrtić»Pčelica «Kozarska  Dubica,Svetosavska bb obaviće se intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave,odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji  ispunjavaju uslove biće objavljen  na oglasnoj tabli ustanove  i neće se posebno pozivati na intervju a ukoliko se ne pojave smataće se da su odustali od prijave na konkurs.Vrtić će pismenim putem obavjestiti sve kandidate o rezultatima konkursa.

***

JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

Ul. Vuka Karadžića br.16

79101 Prijedor

 

 

JAVNI KONKURS

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

     Nastavnika geografije 20 časova, na neodređeno vrijeme, položen stručni ispit za rad u  nastavi   ............................................................................... 1 izvršilac.

 

Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu , kao i uslove iz člana 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA

 

Uz obavezno potpisanu prijavu i kraću biografiju, kandidati trebaju dostaviti originale ili ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata, kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

 

I Opšti uslovi se dokazuju sljedećom dokumentacijom:

Da je državljanin RS- BiH - uvjerenjem o državljanstvu,

Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih,

Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ne starijim od 6 mjeseci) izdatim od nadležne ustanove, koje će dostaviti kandidat koji bude odabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, 

Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Navedeno uvjerenje dostavlja kandidat.

Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Navedeno uvjerenje škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

II Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, a na osnovu kojih će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata:

Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla.

Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovno-vaspitnom procesu,

Dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje izdato od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su  po propisima važećim do stupanja na snagu  Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ,  ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja  nastavnika.

Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane Komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 

 Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti poštom ili lično na adresu škole, sa naznakom „za konkurs" i napomenom „ne otvarati".

Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati, uz naznaku da prijava na javni konkurs nije dostavljena blagovremeno i/ili da nije potpuna, a nakon toga komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Škola će spisak spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu i to najkasnije tri dana prije zakazanog  testitanja i intervjua.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim Konkursom, komisija za izbor obaviće testiranje kandidata dana 04.05.2022. godine sa početkom u 09:30 časova, u prostorijama Škole-kabinet br.8.

Intervju sa kandidatima će se obaviti dana 04.05.2022. godine sa početkom u 10:30 časova, u prostorijama Škole-kabinet br.8.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu u zakazanim terminima, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

 Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

***

MAŠINSKA ŠKOLA PRIJEDOR

Nikole Pašića 4,Prijedor,

  

 

O D L U K A

o poništenju javnog konkursa za radno mjesto Profesor srpskog jezika

 

1.Poništava se javni  konkurs  objavljen 13.04.2022.godine u listu ''Glas Srpske'', a koji se odnosi na:

-Profesor srpskog jezika i književnosti- puna norma-18 časova, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, do povratka radnika sa bolovanja …………. 1 izvršilac.

2. Odluka o poništenju konkursa, će biti objavljena   u  ''Glasu Srpske'' 20.04.2022.godine.

O b r a z l o ž e nj e

Konkurs  objavljen dana 13.04.2022.godine u listu ''Glasu  Srpske'' se poništava zbog povratka radnika sa bolovanja. Odluka o poništavanju konkursa, će biti objavljena u ''Glasu Srpske'' 20.04.2022.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana