JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 10.07. 2019. godine

JU ZZZ RS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 10.07. 2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

*******

*********

JU CENTAR “SUNCE” PRIJEDOR,

Kralja Aleksandra br. 6

79101 Prijedor

 

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje direktora JU Centar

“Sunce” Prijedor

 

I – Predmet

 

Školski odbor JU Centar “Sunce” Prijedor raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Centar “Sunce” Prijedor.

II – Opis poslova

Direktor Centra rukovodi radom Centra i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti Centra. Za svoj rad odgovara Vladi RS, Školskom odboru i ministru.

Direktor Centra odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom Centra.

III – Mandat

Direktora Centra imenuje Vlada RS na prijedlog ministra. Mandat direktora traje 4 godine i počinje od momenta stupanja na dužnost.

IV – Status

Direktor Centra zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom Centra te Pravilnikom o radu.

V – Uslovi učešća na konkursu

Za direktora Centra može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom Centra, i to:

1. Opšti uslovi:

-  Da je državljanin BiH

-  Da je punoljetan

-  Da je zdravstveno sposoban za vršenje poslova na navedenom radnom mjestu

2. Posebni uslovi

-  Da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent

-  Da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

- Da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnost, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

- Da ima predložen program rada i da se ističe svojim radom i sposobnostima za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada škole i

- Da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

Pored opštih i posebnih uslova, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

VI – Potrebna dokumentacija

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su, uz prijavu na konkurs sa naznačenom adresom prebivališta i brojem kontakt telefona, dužni priložiti: - kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada, - izvod iz matične knjige rođenih, - uvjerenje o državljanstvu, - ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od 6 mjeseci), - diplomu o stečenoj stručnoj spremi ili ekvivalentu, - potvrdu, odnosno uvjerenje kojima se dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome, - uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, - uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, - prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu, - ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava BiH.

Sva dokumenta koja kandidati prilažu uz prijavu na konkurs moraju biti originali ili ovjerene kopije i neće se vraćati kandidatima.

Uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora Centar će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

VII – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU Centar “Sunce” Prijedor, Kralja Aleksandra br. 6 sa naznakom: Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Centar “Sunce” Prijedor (NE OTVARATI).

Obavezno na poleđini koverte navesti ime, prezime i tačnu adresu stanovanja kandidata. Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama, putem Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

VIII – Napomene

Školski odbor će razmotriti prijave svih kandidata i dostaviti ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora Centra, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.

Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora JU Centar “Sunce”Prijedor u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke od resornog ministarstva. 

 

******************

“BOSNAMONTAŽA” AD PRIJEDOR

 Rudnička bb.

79101 Prijedor

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos sa i bez radnog iskustva

 

Opšti i posebni uslovi:

1. KV zavarivači

2. Električari

3. KV bravari

4. Farbari

I ostala zanimanja za rad u metalskoj industriji.

 

Kandidati koji nemaju iskustvo za rad u metalskoj industriji a žele da rade, imaju mogućnost obuke.

Radnici se primaju za rad u sjedištu firme i na terenu (BiH, Srbija, Crna Gora i zemlje Evropske unije.

 

Prijave se mogu dostaviti lično, mejlom [email protected]

 putem pošte ili na broj telefona: 052/232-680, svaki radni dan do 15.30 časova.

**************

 

JU OŠ “DRAGAN VUJANOVIĆ” SVODNA

Svodna bb

79101 Prijedor

 

KONKURS

za izbor i imenovanje  direktora škole

OPŠTI i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu – prečišćen tekst,  kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 137. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS,

1. Opšti uslovi: 1) da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad, 2) da je državljanin BiH/RS, 3) da je stariji od 18 godina.

2. Posebni uslovi: Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji 1) ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, 2) ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1) ovog stava, 3) nije osuđivan pravosnažnom  presudom na bezuslovnu kaznu  zatvora, protiv kojeg nije  pokrenut krivični  postupak za djela učinjena protiv dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

4) Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred Sudom,

Potrebna dokumentacija  Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni priložiti: 1) Prijavu na konkurs, 2) Izvod iz matične knjige rođenih, 3) Uvjerenje o državljanstvu,  4) Diplomu o stečenom stepenu stručne spreme,

5) Uvjerenje o položenom stručnom  ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom  procesu,

6) Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje 5 godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja  diplome iz člana 137. stav 2. tačka 1 Zakona,

7) Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno Nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen 8) Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (ne starije od šest mjeseci),

9) Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak  za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od šest mjeseci), 10) Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

11) Biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima u radu,

12) Program rada direktora za period od 4 godine.

          Kandidati koji ispunjavaju uslove iz člana 177. stav 2. Zakona mogu ravnopravno konkurisati na mjesto direktora.

Uvjerenje iz stava 8. škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja posredstvom Zavoda za zapošljavanje RS.

Mandat direktora traje četiri godine i počinje teći od dana stupanja na dužnost.

Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu:  JU Osnovna škola “Dragan Vujanović” Svodna, Novi Grad, Svodna  bb, 79229 Svodna, sa naznakom “Prijava na konkurs za izbor direktora škole”.

Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj fotokopiji  u skladu sa zakonom. Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće biti uzete u razmatranje.

Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Ukoliko ministar ne predloži za direktora ni jednog kandidata sa dostavljenog spiska, o tome obavještava školski odbor, koji donosi odluku o raspisivanju novog konkursa. U tom slučaju Vlada imenuje vršioca dužnosti direktora do završetka konkursne procedure za izbor direktora, a najduže do 90 dana.

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o rezultatima konkursa u roku od osam dana od dana prijema obavještenja. 

*******************

“GLAS SRPSKI - TRGOVINA” AD - Minutica

BANjALUKA

 

OGLAS

za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme

 

Radno mjesto: Trgovac u kiosku

Za područja:       

-  Kozarska dubica - 2 izvršioca

Potrebne kvalifikacije:

-  Minimalno SSS

-  Radno iskustvo u trgovini/maloprodaji

-  Poželjno poznavanje rada na računaru (“MC office”)

Kandidati su dužni uz molbu dostaviti sljedeću dokumentaciju:      

-  Kopiju izvoda iz matične knjige rođenih

-  Kopiju uvjerenja o državljanstvu

-  Kopiju diplome o završenoj stručnoj spremi

Prednost kod zapošljavanja će imati kandidati koji su prijavljeni na Birou za zapošljavanje pa u tu svrhu potrebno dostaviti potvrdu sa Biroa za zapošljavanje da su prijavljeni i da su nezaposlena lica.

Sve informacije o oglasu mogu se dobiti na telefone: 051/249-896, 066/638-638 ili putem mejl adrese: [email protected]

Molbe dostaviti na adresu:

Za oglas trgovac u kiosku

“Glas srpski - Trgovina” AD - Minutica Banjaluka, ulica Skendera Kulenovića br.93, Banjaluka.

Oglas ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana