JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 29.06.2022. godine

Jana Kezić
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 29.06.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 29.06.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

****************

*****************

JU GIMNAZIJA „KALINOVIK”
KALINOVIK

 

raspisuje

 

K O N K U R S

za prijem pripravnika

  1. Profesor srpskog jezika i književnosti , jedan izvršilac- pripravnik (na određeno vrijeme  godinu dana).
  2. Profesor biologije , jedan izvršilac  - pripravnik (na određeno vrijeme  godinu dana).

Pripravnici se primaju radi obavljanja pripravničkog staža i stručnog osposobljavanja za samostalan rad.

Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:1/16 ,66/18 i 91/21) i posebne uslove u skladu sa članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18, 35/20 i 92/20), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih  saradnika u gimnaziji(„Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 120/20) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).
Uz potpisanu prijavu sa biografijom kandidat treba da dostavi dokumentaciju o ispunjenosti opštih i posebnih uslova:
- Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
- Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
- Da je psihofizički sposoban za rad sa učenicima, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje izdaje nadležna ustanova i koje ne može biti starije od šest mjeseci(ljekarsko uvjerenje će dostaviti izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa).

-Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnogi drugog  nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.


Kandidat je dužan da dostavi dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:
- Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa  ostvarenih najmanje  240 ECTS bodova ili ekvivalent u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti (diplome izdate u BiH , kao i diplome izdate u bivšoj SFRJ do 6.4.1992. godine sa istim stepenom stručne i vrstom školske spreme koja se traži za nastavnike, imaju jednaku vrijednost, a u skladu sa zakonskim propisima o važnosti javnih isprava);
- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

- uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta ( dostavlja kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta);
- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

- Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava za izabranog kandidata će pribaviti škola službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa).
- Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece za izabranog kandidata će pribaviti škola službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa).        

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će objaviti na oglasnoj tabli škole.

Prijem radnika izvršit će se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni Glasnik Republike Srpske” broj: 24/19).
Dana 11.7.2022. godine u 10: 00 časova u prostorijama škole obaviće  se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.
Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i njihovo nepojavljivanje će se smatrati odustankom od prijave na konkurs.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Konkurs je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.
Prijave sa naznakom „Prijava na konkurs”  dostaviti na adresu:
JU Gimnazija „Kalinovik” Kalinovik
Ul.Šumadijska bb.
71 230 Kalinovik
Tel. 057/623-044

***

JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

RUDO
 

raspisuje

 

J A V N I  K O N K U R S

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta i prijem

u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

I – Direktor JU Centar za socijalni rad Rudo raspisuje Javni konkurs za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta, u radni odnos na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom - 1/2 punog sedmičnog radnog vremena (20 časova sedmično)  i to:

  1. Stručni saradnik za normativno pravne poslove i radne odnose – 1 izvršilac

II – Opis poslova

Poslovi navedenog radnog mjesta utvrđeni su Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Rudo.

III – Opšti uslovi za prijem radnika u radni odnos

Kandidati za prijem u radni odnos moraju ispunjavati sledeće opšte uslove:

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova JU centar za socijalni rad.

 

IV – Posebni uslovi

- VSS, diplomirani pravnik (četverogodišnji studij ili 240 ECTS bodova),

- najmanje 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci,

- položen stručni ispit za rad u upravi i

- poznavanje rada na računaru.

 

V – Potrebna dokumentacija

Uz prijavu na konkurs (sa adresom prebivališta i brojem telefona),  kandidat je dužan dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

  1. Izvod iz matične knjige rođenih (ne stariji od 6 mjeseci, osim u slučajevima gdje izvod iz MKR nema ograničen rok važnosti),
  2. Uvjerenje o državljanstvu RS, odnosno BiH (ne starije od 6 mjeseci),
  3. Ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti (dostaviće samo izabrani kandidat),
  4. Uvjerenje MUP po mjestu rođenja da lice nije osuđivano, ne starije od 3 mjeseca (za lica rođena u Republici Srpskoj, ovaj dokaz će se pribaviti službenim putem,
  5. Uvjerenje (potvrda) o radnom iskustvu,
  6. Ovjerenu foto-kopiju lične karte,
  7. Ovjerenu foto-kopiju diplome o stručnoj spremi sa prosjekom ocjena u toku studija,
  8. Ovjerenu foto-kopiju uvjerenja o položenom stučnom ispitu za rad u organima uprave,
  9. Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje RS da se vodi i od kada na evidenciji nezaposlenih.

VI - Postupak odabira kandidata

Sa svim kandidatima koji budu ušli ispunjavali uslove konkursa, Komisija za sprovođenje  postupka za prijem kandidata obaviće intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. O rezultatima konkursa, kandidati će biti pismeno obavješteni.

VII - Rok i način podnošenja prijava

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske”, oglasnoj tabli Zavoda za zapošljavanje RS - Biro Rudo i oglasnoj tabli JU Centar za socijalni rad Rudo. Ukoliko konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Prijave na konkurs, sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, mogu se dostaviti lično ili putem pošte na adresu: JU  Centar za socijalni rad Rudo, Vožda Karađorđa Petrovića 38,  sa naznakom „Javni konkurs za prijem stručnog saradnika za normativno pravne poslove i radne odnose”.

***

OPŠTINA KALINOVIK

NAČELNIK OPŠTINE

 

raspisuje

 

J A V N I  K O N K U R S

za prijem pripravnika u Opštinsku upravu opštine Kalinovik

 

I -U Opštinskoj upravi opštine Kalinovik, u okviru realizacije „Programa podrške zapošljavanju mladih sa VSS  u statusu pripravnika u 2022. godini” Zavoda za zapošljavanje RS, izvršiće se prijem pripravnika, lica sa  završenom visokom stručnom spremom – prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova, i to:

 

  1. Diplomirani pravnik.................................................... jedan (1)  izvršilac;
  2. Diplomirani ekolog........................................................ jedan (1)  izvršilac;
  3. Diplomirani politikolog............................................. .jedan (1)  izvršilac.  

 

II OPIS POSLOVA    

Pripravnik se prima u radni odnos na određeno vrijeme, na period od 12 mjeseci, radi sticanja radnog iskustva u struci i stručnog osposobljavanja.

 

III – OPŠTI USLOVI ZA PRIJEM PRIPRAVNIKA U RADNI ODNOS

Pripravnik mora ispunjavati sljedeće opšte uslove.

  • da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,
  • da je stariji od 18 godina,
  • da ima opštu zdravstvenu sposobnost (dostavljaju izabrani kandidati po okončanju konkursne procedure),
  • da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u Opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave,
  • da nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere  na bilo kom nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,
  • da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

 

IV –  POTREBNI DOKUMENTI

Uz prijavu, koja se podnosi na posebnom obrazcu koji se nalazi u prijemnoj kancelariji Opštinske uprave opštine Kalinovik i na zvaničnoj internet starnici opštine Kalinovik kandidat dostavlja dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova navedenih u javnom konkursu.

  1. Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže fotokopiju uvjerenja o državljanstvu RS, odnosno BiH (ovjerenu od strane nadležnog organa) i izjave kandidata koje su sastavni  Prijave na javni konkurs za prijem pripravnika da kandidat:
  • nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave,
  • nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kom nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,
  • da se na njega ne odnose odredbe Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave koje regulišu nespojivost i sukob interesa.
  1. Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat je dužan priložiti fotokopiju:
  • diplome o završenom fakultetu,
  • uvjerenja o prosjeku ocjena u toku studiranja ili dodatka diplomi iz koga se može vidjeti prosjek ocjena u toku studiranja,
  • uvjerenja da se nalazi u evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS.

 

V –POSTUPAK PRIJEMA

Postupak prijema pripravnika u radni odnos javnim konkursom provodi Komisija, koju imenuje Načelnik opštine iz reda zaposlenih u Opštinskoj upravi opštine Kalinovik nakon objave javnog konkursa

Komisija je dužna da utvrdi blagovremenost i potpunost pristiglih prijava, izvrši kontrolu ispunjenosti opštih i posebnih uslova, obavi intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove, izvrši bodovanje kandidata i utvrdi redoslijed kandidata, tj. prioritetnu rang-listu.

Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije za sprovođenje javnog konkursa, je dužan da u roku od sedam dana, od dana prijema obavještenja komisije, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenu fotokopiju, kao i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

Ako prvorangirani kandidat ne dostavi naprijed navedene dokaze u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da dostavi gore navedene dokaze.

Sa izabranim kandidatom zaključiće se ugovor o obavljanju pripravničkog staža, u trajanju predviđenom zakonom.

 

VIROK I NAČIN PODNOŠENjE PRIJAVA

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Javni konkurs će za vrijeme trajanja roka za prijavu biti objavljen i na zvaničnoj njeb-stranici opštine Kalinovik.

Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično na pisarnicu opštine ili putem pošte, na adresu: Opština Kalinovik, Načelnik opštine, sa naznakom „Prijava na konkurs – Komisiji za sprovođenje postupka prijema”, Karađorđeva, br. 37, 71230 Kalinovik.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o Javnom konkursu je Milinko Lalović, kontakt telefon: 057/623-131.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU SŠC „Ivo Andrić”, Višegrad

Kralja Petra I br.16,

tel.: 058/630-250,

e-mail: [email protected]

Broj: 01-05-594/22

 

Na osnovu člana 106. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske broj: 41/18 i 92/20), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik RS” broj: 120/20),   Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  („Službeni glasnik Republike  Srpske “ broj 29/12,80/14 i 83/15),na osnovu člana 9.Pravilnika o proseduri i kriterijumima prijeme radnika u radni odnos u srednjoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske”, br.24/19). Direktor škole  raspisuje,  

                  

K O N K U R S

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

1.       Profesor srpskog jezika- 18 časova, 1 izvršilac,  sa iskustvom i položenim stručnim ispitom , na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije.

Uslovi konkursa:

Pored uslova utvrđenih Zakonom o radu-  („Službeni glasnik RS”broj: 1/16 i 66/18.), kandidat treba da ispunjava i uslove u skladu sa čl.104. i 106. Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju („Sl.glasnik RS”,broj: 41/18 i 92/20,) Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Sl .glasnik RS” broj 29/12, 80/14 i 83/15.) ,Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik RS” broj: 120/20), Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske,broj:24/19)

    

Uz prijavu ( potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos i sa navedenim brojem telefona) kandidati su dužni priložiti:

1.  uvjerenje o državljanstvu;

2.  izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

3. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ;

-Lice koje ima završen drugi ciklus studija obavezno mora imati završen prvi ciklus studija iz iste naučne oblasti,

4. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

5. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica (računa se ukupno vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom);

6.   uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca;

7.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno – obrazovnom procesu ;

8. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

9. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

13. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djeteteom ili maloljetnim licem

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove. Navedeno lice je dužno da položi stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u školi. Ovo lice nema status pripravnika, a stručni ispit polaže pod istim uslovima predviđenim za pripravnika.

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju („Sl.glasnik RS”,broj: 41/18)  ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Ako se na konkurs ne prijavi nastavnik koji ispunjava uslove stručne spreme utvrđene zakonom i pravilnikom i ukoliko ne postoji mogućnost angažovanja stručnog lica zaposlenog u školi ili na području aktiva direktora sa nepunom normom, direktor može na određeno vrijeme primiti lice bez potrebnih uslova u pogledu nivoa i vrste obrazovanja- neverifikovani nastavnik sa najmanje četiri odslušana semestra tog predmeta u toku studija, a najduže za jedno polugodište.

Procedura prijema u radni odnos kandidata regulisana je Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 24/19).

Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem , zloupotrebe opojnih sredstava i

Uvjerenje o podacima  iz posebnog registra lica provosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece - škola će pribaviti službenim putem za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidat koji bude izabran na konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa, dužan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, ne starije od šest mjeseci.

Rok za dostavljanje prijava je 8 dana od dana objavljivanja. Test i intervju sa  kandidatima koji ispunjavaju uslove tražene konkursom, biće obavljen u JU SŠC “IVO ANDRIĆ”  dana 11.07.2022.god. u 10.00 časova sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave/ odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene /ne starije od 6 mjeseci/. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju,smatraće se da su odustali od  prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu:

JU SŠC “IVO ANDRIĆ”

Ulica KRALjA PETRA PRVOG br.16/ sa naznakom za Konkurs-  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana