JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 29.03.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 29.03.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 29.03. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

****

****

JAVNA ZDRAVSTVENA USTANOVA

ZAVOD ZA FORENZIČKU PSIHIJATRIJU SOKOLAC

 r a s p i s u j e

 

JAVNI KONKURS

 Za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

  1. Doktor medicine .............................................................. 1 izvršilac.

 

 Kandidati su dužni da ispunjavaju opšte i posebne uslove:  

 

 Opšti uslovi:    

 

1.  da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,

2.  da je stariji od 18 godina,

3.  da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4.  da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak,

 

 Posebni uslovi:

 

1. Završen medicinski fakultet, Doktor medicine 360 ECTS,

2.  položen stručni ispit,

3. 1 godina radnog iskustva u struci u traženom stepenu stručne spreme i

4.  posjedovanje licence za obavljanje profesionalne djelatnosti doktora medicine.

 

Uz prijavu na konkurs sa osnovnim podacima, adresom prebivališta i brojem telefona, kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova: 

 

1. uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci),

2. izvod iz matične knjige rođenih,

3. uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak,

4. diploma o završenom medicinskom fakultetu,

5. uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

6. licenca za obavljanje profesionalne djelatnosti doktora medicine,

7. uvjerenje ( potvrda) o traženom radnom iskustvu

 

Kandidati koji budu izabrani dužni su u roku od tri dana od dana dostavljanja odluke o izboru dostaviti uvjerenje o sposobnosti za rad (ljekarsko uvjerenje).

Potrebna dokumenta dostaviti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

Postupak će provoditi Komisija za prijem u radni odnos koju rješenjem imenuje VD direktor Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor obaviće se intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni. 

Rok za podnošenje prijava sa kraćom biografijom i dokazima o ispunjavanju uslova konkursa je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Napotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično na protokol JZU Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac, Ul. Podromanija bb., ili preporučenom poštom na istu adresu sa naznakom :

„ Prijava na javni konkurs za prijem u radni odnos “.

***

JU OSNOVNAŠKOLA “SVETI SAVA”

ROGATICA

 

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

  1. Računovođa škole, 1 izvršilac, puna norma, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom.     

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21) i članom 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/18 i 26/19), kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 142. stav (3) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 81/22).

 

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 81/22), ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Poslove računovođe škole može obavljati lice sa završenim prvim ciklusom studijskog programa ekonomije, finansija ili računovodstva u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, koje ima odgovarajuću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva. 

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

  1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  1. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
  1. da po podacima iz posebnog Registra nije  pravosnažno osuđivan za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,
  2. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva  ličnosti,morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa. 

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  

  1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. odgovarajuća licenca u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva,
  3. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  4. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na  evidenciji  nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

  5)  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

  6) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

  7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

  8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira, uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

Testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u četvrtak, 13.04.2023. godine u 9,00 časova u prostorijama Škole.

Intervju kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u četvrtak, 13.04.2023. godine u 11.00 časova u prostorijama Škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnu tablu, a po mogućnosti i na internet stranicu škole tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidat koji se ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs” na adresu Javna ustanova Osnovna škola „Sveti Sava” Rogatica, Preobraženjska bb, 73220 Rogatica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana