JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 10.06.2020. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 10.06.2020. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 10.06.2020. godine.

  Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

******************

*********************

OPŠTINA RUDO

 

 raspisuje

 

JAVNI KONKURS

 

 za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi Rudo

 

I - Načelnik opštine Rudo raspisuje javni konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme i popunjavanje upražnjenog radnog mjesta službenika, i to:

1. Samostalni stručni saradnik za računovodstvo i knjigovodstvo budžetskih korisnika - službenik pete kategorije prvog zvanja ..................................1 izvršilac.

II - Opis poslova

Poslovi navedenog radnog mjesta utvrđeni su Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji  i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Rudo.

III - Opšti uslovi za kandidate:

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa i

6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

IV - Posebni uslovi za kandidate:

- visoka stručna sprema - ekonomski fakultet - 240 ECTS bodova,

- jedna godina radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme,

- položen stručni ispit za rad u upravi i

- poznavanje rada na računaru.

Izuzetno, lice koje je radilo u drugim organima i organizacijama, a nema položen stručni ispit za rad u upravi, može da se primi u radni odnos uz obavezu da položi stručni ispit u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja. U protivnom, prestaje mu radni odnos.

V - Potrebna dokumenta

Uz prijavu na konkurs, kandidati prilažu u originalu ili ovjerenoj fotokopiji sljedeća dokumenta o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

1. Izvod iz matične knjige rođenih,

2. Uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci,

3. Uvjerenje da kandidat nije osuđivan, ne starije od 3 mjeseca, izdaje MUP po mjestu rođenja (za lica rođena u Republici Srpskoj, uvjerenje će se pribaviti službenim putem),

4. Potpisanu i od nadležnog organa ovjerenu ličnu izjavu u pisanoj formi:

a) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa i

b) da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom 44. i 45. Zakona o statusu službenika i namještenika u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 97/16).

5. Diplomu o stručnoj spremi,

6. Ispravu kojom se dokazuje radno iskustvo u struci (potvrda-uvjerenje, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo),

7. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u opštinskoj upravi, odnosno izjavu kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude zaposlen,

8. Dokaz o poznavanju rada na računaru (uvjerenje, sertifikat)

9. Lična karta ili pasoš,

10. Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti - dostavlja izabrani kandidat po okončanju konkursne procedure,

11. Uvjerenje o statusu člana porodice poginulog borca - dostavljaju samo kandidati koji imaju taj status.

Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa, Komisija za sprovođenje postupka po javnom konkursu obaviće intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 

VI - Prijave na javni konkurs dostavljaju se lično u prijemnoj kancelariji Opštinske uprave Rudo ili putem pošte, na adresu: Opština Rudo - Komisija za sprovođenje postupaka po javnom konkursu za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta, ul. Đenerala D. D. Mihailovića 41, Rudo. Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je Slađana Pušonjić, šef Odsjeka za opštu upravu i društvene djelatnosti, kontakt telefon: 058/711-164.

 

VII - Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske” i  dnevnom listu “Glas Srpske”. Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Javni konkurs će za vrijeme trajanja roka za prijavu biti objavljen i na zvaničnoj veb-stranici opštine Rudo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana