JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 29.06.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 29.06.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 29.06.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

****************

*****************

JU OŠ “SRBIJA” CRKVINA

76 239 CRKVINA

 

K  O  N  K  U  R  S

ZA IZBOR DIREKTORA ŠKOLE

I Predmet
Školski odbor Javne ustanove Osnovna škola ‘Srbija” Crkvina raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola ‘Srbija” Crkvina.

II Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. 

Direktor za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru.
Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statutom škole.

III Mandat
Direktor škole bira se na period od  4 (četiri) godine.
Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa dostavljenog spiska.

IV Uslovi za učešće na konkursu
Za direktora škole može  biti izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava uslove utvrđene  Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora  osnovne škole i Statutom škole.

Opšti uslovi:

  1. da je državljanin BiH;
  2. da je punoljetan;
  3. da je zdrastveno sposoban za vršenje poslova na navedenom radnom mjestu;

Posebni uslovi:

  1. da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili  da ispunjava uslove u skladu sa članom 177. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20),
  2. da ima najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,
  3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  4. ima predložen program rada i ističe se u realizaciji ili organizaciji  vaspitno-obrazovnog procesa u školi.

Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred Sudom.

Na  mjesto direktora škole mogu konkurisati  i lica iz člana 177. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20).

V Potrebna dokumentacija

  Kandidati koji konkurišu za direktora škole uz prijavu na konkurs dostavljaju sljedeća dokumenta:

  1. izvod iz matične knjige rođenih;
  2. uvjerenje o državljanstv (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci);
  3. diplomu o završenoj stručnoj spremi;
  4. potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,
  5. ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (prilaže ga samo izabrani kandidat)
  6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maliljetnim licem,
  7. ovjerena izjava da kandidat nije lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava BiH, odnosno da nije lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred Sudom,
  8. prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu;
  9. preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen;
  10. kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora Škola će zatražiti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

VI Rok za učešće i način dostavljanja prijave

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske”.

          Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Srbija Crkvina, 76 239 Crkvina sa naznakom „Prijava na konkurs za izbor direktora škole”.

          Sva dokumenta koja kandidat prilaže uz prijavu na konkurs moraju biti original ili ovjerene kopije, ne starije od 6 mjeseci i neće se vraćati kandidatima.

Školski odbor će razmotriti prijave svih kandidata i dostaviti ministru dokumentaciju i spisak svih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora škole.

***

JU “UGOSTITELjSKA I TRGOVINSKA ŠKOLA” DOBOJ
CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

 

K O N K U R S

Za izbor i imenovanje direktora škole

 

I M A N D A T

Direktora škole imenuje Vlada na prijedlog ministra. Mandat direktora traje 4 godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

II USLOVI ZA IZBOR  (opšti  uslovi)

  1. Da je stariji od 18 godina,
  2. Da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,
  3. Da ima opštu zdravstvenu (psiho - fizičku) sposobnost za rad.

III POSEBNI  USLOVI

  1. Ima završen najmanje prvi ciklus studijskog programa u trajanju od četiri godine i ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent,
  2. Ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima  koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome iz tačke 1,
  3. Ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika ili stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše,
  4. da nije osiđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  5. Ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje  vaspitno - obrazovnog rada u školi. 

IV POTREBNA  DOKUMENTA

Uz potpisanu prijavu kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova konkursa kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju:

  1. Biografiju u kojoj kandidat navodi do sada ostvarene rezultate rada,
  2. Izvod iz matične knjige rođenih,
  3. Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci),
  4. Ljekarsko uvjerenje (ne starije od šest mjeseci),
  5. Diplomu o završenom obrazovanju,
  6. Potvrdu, odnosno uvjerenje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,
  7. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno – obrazovnom procesu,
  8. Uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora izdato od strane nadležnog organa MUP - a,
  9. Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem izdato od strane nadležnog suda (ne starije od 3 mjeseca)
  10. Prijedlog Programa rada za period od četiri godine.

Dokumenta se dostavljaju u orginalu ili kao ovjerene kopije i neće se vraćati kandidatima.

V ROK ZA UČEŠĆE NA KONKURSU I DOSTAVLjANjE PRIJAVE

  1. Rok za podnošenje prijava je petnaest (15) dana od dana objavljivanja konkursa.
  2. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
  3. Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti u sekretarijat škole lično ili putem pošte na adresu: JU Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj, Cara Dušana 18, 74000 Doboj sa naznakom: „Za konkurs za izbor direktora JU Ugostiteljske i trgovinske škole Doboj”.
  4. Školski odbor će razmatrati prijave svih kandidata i dostaviti ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora škole u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci o imenovanju direktora u roku od osam dana od dana prijema odluke od strane resornog ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana