JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 07.08. 2019. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 07.08. 2019. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 07.08. 2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

***

 

JU SŠC “NIKOLA TESLA” ŠAMAC

Ul. Cara Lazara 6

Tel: 054-611-157

E-mail: [email protected]

         

KONKURS

za prijem u radni odnos

 

1. Jednog nastavnika matematike na 18 časova nastave nedjeljno, pripravnika, radi zaključenja ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

2. Jednog nastavnika matematike na 7 časova nastave nedjeljno, pripravnika, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

3. Jednog profesora geografije na 6 časova nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana i sa položenim stručnim ispitom, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

4. Jednog dipl. farmaceuta na 9 časova nastave nedjeljno sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana i sa položenim stručnim ispitom radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

5. Jednog nastavnika psihologije i medicinske psihologije na 4 časa nastave nedjeljno sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana, sa položenim stručnim ispitom radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

6. Jednog nastavnika pravoslavne vjeronauke na 10 časova nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana i sa položenim stručnim ispitom radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

7. Jednog nastavnika islamske vjeronauke na 2 časa nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana i sa položenim stručnim ispitom radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

8. Jednog nastavnika praktične nastave u struci mašinstvo i obrada metala za školovanje zanimanja 3. stepena, na 6 časova nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana i sa položenim stručnim ispitom radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

9. Jednog profesora fizike na 18 časova nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana i sa položenim stručnim ispitom radi zaključenja ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

10. Jednog nastavnika stručnih predmeta u struci zdravstvo, viši fizioterapeutski tehničar ili dipl. fizioterapeut, na 3 časa nastave nedjeljno,  sa radnim iskustvom od najmanje godinu rada i sa položenim stručnim ispitom, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine.

11. Jednu dipl. medicinsku sestru ili višu medicinsku sestru - tehničara na 9 časova nastave nedjeljno, pripravnika, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

12. Jednog nastavnika stručnih predmeta u struci zdravstvo, doktora medicine, na 20 časova nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu rada i sa položenim stručnim ispitom, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine.

13. Jednog nastavnika stručnih predmeta u struci zdravstvo, doktora medicine, na 10 časova nastave nedjeljno, sa radnim iskustvom od najmanje godinu rada i sa položenim stručnim ispitom, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine.

 

Opšti i posebni uslovi za kandidata

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Opšti uslovi:

- da je državljanin Bosne i Hercegovine ili Republike Srpske, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

- da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Pored opštih uslova kandidati moraju da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem radnika u radni odnos u srednjoj školi.

3. Potrebna dokumentacija

Kandidati uz prijavu (u prijavi obavezno navesti adresu i broj telefona) na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i to:

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, i to:

 

- ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

- uvjerenje o položenoj  pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj  grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta ;

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,;

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnom procesu, (napomena - nije potrebno za pripravnika)

- uvjerenje da se kandidat oslobađa polaganja obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganja stručnog ispita

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, (napomena - nije potrebno za pripravnika)

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Napomena: Pripravnikom se smatra lice koje prvi put zasniva radni odnos u zanimanju za koje je steklo određenu vrstu i stepen stručne spreme ili lice koje ima manje od godinu dana radnog iskustva u struci i nije ostvarilo uslove za polaganje stručnog ispita.

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Izuzetno od uslova iz člana 104. stav 1. tačka 3) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18), pravo učešća imaju i lica koja su radni staž stekla van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci , ukoliko ispunjavaju i ostale uslove propisane zakonom.

U slučaju da se na konkurs ne jave lica sa iskustvom ili položenim odgovarajućim stručnim ispitom, razmatraće se i molbe prijavljenih kandidata koji ne ispunjavaju ove uslove.

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:

JU Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” Šamac, ul. Cara Lazara 6, 76230, Šamac, sa naznakom javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove biće postavljeni na oglasnoj tabli škole dana: 19.8.2019. godine.

Intervju sa kandidatima i testiranje će se održati dana, 22.08.2019. godine, u 12 časova, u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.                  

***

 

JU OŠ “SUTJESKA”, MODRIČA

UL. Maksima Gorkog br.2

Tel: 053-812-506

E-mail: [email protected]

 

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole “Sutjeska” Modriča

 

I – Predmet

Školski odbor Javne ustanove Osnovna škola “Sutjeska” Modriča iz Modriče raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole “Sutjeska” Modriča.

 

II - Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Za svoj rad odgovara Vladi, ministru i školskom odboru.

Direktor škole odgovaran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi i statutom škole.

 

III - Mandat

Direktor Javne ustanove Osnovna škola “Sutjeska” Modriča bira se na period od 4 (četiri) godine.

Mandat direktora se računa od dana stupanja na dužnost. Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.

Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska.

 

IV - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora Javne ustanove Osnovna škola “Sutjeska” Modriča može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole i Statutom škole.

1. Opšti uslovi:

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

- da je državljanin BiH/RS

- da je stariji od 18 godina.

 

2. Posebni uslovi:

- da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili ispunjava uslove u skladu sa članom 177. stav 1. i 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17 i 31/18),

 - da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz prethodne stavke, u prosvjeti nakon sticanja više ili visoke stručne spreme,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv koga nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.                                                      

- i da se protiv njega ne vodi krivični postupak i

- da ima predložen program rada i ističe se u realizaciji ili organizaciji vaspitno-obrazovnog procesa u školi.

 

V – Potrebna dokumentacija

Kandidat koji konkuriše za radno mjesto direktora škole uz prijavu na konkurs prilaže sljedeća dokumenta:

1. Diplomu o završenoj stručnoj spremi.

2. Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

3. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

4. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata prije stupanja na dužnost),

5. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

6. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

7. Preporuke ranijeg poslodavca odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je

kandidat zaposlen,

8. Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,

9. Izvod iz matične knjige rođenih i

10.     Uvjerenje o državljanstvu.

 

Kandidati su dužni dokumente dostaviti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

 

VI – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili poštom preporučeno na  adresu:

JU Osnovna škola “Sutjeska” Modriča, ul. Maksima Gorkog broj 2. 74480 Modriča, sa naznakom “Prijava na konkurs za izbor direktora škole” (NE OTVARATI).

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu “ Glas Srpske”.

Neblagovremene i nepotpune prijave kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće se uzeti u razmatranje.

Dokumentacija dostavljena školi po ovom konkursne neće se vraćati kandidatima, osim na lični zahtjev.

 

IX – Napomene

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o odluci Vlade Republike Srpske o imenovanju direktora JU Osnovne škole “Sutjeska” u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke.

 

***

 

JU STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA DERVENTA

Svetog Save br. 1

Tel: 053-333-161

E-mail: [email protected]

 

PONIŠTENjE DIJELA KONKURSA

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

 

 

Poništava se dio konkursa Broj : 01-769/19 od 29.7.2019. godine objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” dana, 31.7.2019. godine, a u dijelu koji se odnosi na popunu upražnjenog radnog mjesta za nastavnika engleskog jezika .

Konkurs se poništava zbog greške u tekstu. Istovremeno sa poništenjem dijela pomenutog konkursa objavljuje se i novi konkurs za izbor nastavnika engleskog jezika.

 

***

 

JU STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA DERVENTA

Svetog Save br. 1

Tel: 053-333-161

E-mail: [email protected]

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog  radnog  mjesta

 

      1. Direktor Srednje škole “JU Stručna i tehnička škola” iz Dervente raspisuje javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta i to:

 

            1)  Nastavnik engleskog jezika – puna norma

                - Bez radnog iskustva  (pripravnik)

                - na određeno vrijeme ( do povratka radnika sa porodiljskog odsustva)

                 Broj izvršilaca 1.

 

          2.  Uslovi za učešće na konkursu

 

Opšti uslovi:

1. da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa.

4. da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

 

Pored opštih uslova kandidati moraju da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 

3. Potrebna dokumentacija

 

Kandidati uz prijavu (u prijavi obavezno navesti adresu i broj telefona) na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i to:

- Uvjerenje o državljanstu,

- Izvod iz matične knjige rođenih ,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

- Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

 

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 24/19) , i to:

- ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

 

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:

“JU Stručna i tehnička škola”, ul. Svetog Save bb, Derventa, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

 

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.  Intervju sa kandidatima i testiranje će se održati dana 22.8. 2019. godine u 9  časova , u prostorijama škole.

 

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave,  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima

5. Napomene

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke  

***

          

JU SŠC “NIKOLA TESLA” VUKOSAVLjE

Ul. Omladinska bb

Tel: 053-707-377

E-mail: [email protected]

 

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radih mjesta

 

I - Na određeno vrijeme , sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi do kraja školske 2019/2020. godine za sljedeće nastavne predmete:

 

1. Srpski jezik ................................. 7 časova  sedmično (1 izvršilac),

2. Matematika ................................................... 3 časa sedmično (1 izvršilac),

3. Stručna grupa predmeta za zanimanje kozmetički tehničar (estetska njega – 8 časova, kozmetologija -2, izborni predmet–kozmetologija (2 časa) i praktična nastava – 6 časova sedmično) ...........................  18 časova sedmično(1 izvršilac)

4. Estetsko-korektivna kozmetika i

estetika struke (2+2) .................................. 4 časa sedmično (1 izvršilac),

5. Medicinska grupa predmeta (Estetska hirurgija,

 anatomija i fiziologija, dermatologija ) ....... 10 časova  sedmično (1 izvršilac),

6. Fizika .................................................. 8 časova sedmično (1 izvršilac),

7. Fizičko vaspitanje ..................................... 2 časa sedmično (1 izvršilac),

8. Mašinska grupa predmeta (praktična nastava u zanimanju 4. stepena (3 časa)+

10 časova teorijske nastave) ...................... 13 časova sedmično (1 izvršilac),

9. Informatika i kompjuterska grafika (2+8) ....... 10 časova sedmično (1 izvršilac),

10.     Latinski jezik ........................2 časa sedmično (1 izvršilac),

11.     Pravoslavna vjeronauka ................................. 5 časova sedmično (1 izvršilac),

12.     Islamska vjeronauka ............. ........................2 časa sedmično (1 izvršilac)

 

II - Na određeno vrijeme, bez radnog iskustva –pripravnik, do kraja školske 2019/2020. godine:

1.       Profesor matematike ....................... 18 časova sedmično –puna norma  (1 izvršilac).

 

Opšti i posebni uslovi

 

Opšti uslovi propisani Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:01/16 i 66/18) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19), koje kandidati treba da ispunjavaju su:

 

1.       Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2.       Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte;

3.       Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4.       Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

5.       Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa)..

6.       Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i to:

1.       Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju , sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti

2.       Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,

3.       Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika  (član 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

 Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit, ali imaju jednu godinu radnog staža u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104. stav 7. i 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

 

NAPOMENA:

Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi kao i kandidati koji nemaju položen stručni ispit, ali imaju jednu godinu radnog staža u struci, razmatraće se i prijave kandidata koji nemaju radnog iskustva – pripravnici.

 

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

1.       Uvjerenje o državljanstvu,

2.       Izvod iz matične knjige rođenih,

3.       Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

4.       Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi (ne prilaže kandidat za radno mjesto koje se odnosi na pripravnika).

5.       Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta.

6.       Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.

7.       Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

8.       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

9.       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži:  vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca).

11.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),

12.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca),

13.     Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od 6 mjeseci dostavlja kandidat koji bude izabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Kandidati su obavezni na prijavi navesti sve dokumente koje dostavljaju uz prijavu.

 

Bodovanje i izbor kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).

 

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 22.8.2019. godine, u 9 časova  u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će objaviti na oglasnoj tabli

Kandidati neće posebno biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. 

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima  konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole ili slati na adresu:

JU Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” , Ul. Omladinska bb, 74470 Vukosavlje, sa naznakom “PRIJAVA NA KONKURS za radno mjesto  _______________”.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

                                                         

 

 

***

JU SŠC “JOVAN CVIJIĆ”, MODRIČA

Ul. Berlinska bb

Telefon: 053-811-344

E-mail: [email protected]

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

Na određeno vrijeme, za sljedeće nastavne predmete:

 

1.       Engleski jezik, 10 časova sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do 5. marta 2020. godine (do povratka radnice sa porodiljskog odsustva), jedan izvršilac

2.       Pravoslavna vjeronauka, 13 časova sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

3.       Islamska vjeronauka, 2 časa sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

4.       Psihologija i Poslovna komunikacija ( 2+2 časa sedmično), sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

5.       Matematika, 10 časova sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

6.       Stručni predmeti elektro struke (diplomirani inženjer elektrotehnike smjer računarstvo i informatika ili profesor informatike), puna sedmična norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

7.       Stručni predmeti mašinske struke, puna sedmična norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine -31.8.2020. godine, jedan izvršilac

8.       Stručni predmeti mašinske struke, 12 časova sedmično praktične nastave četvrtog stepena, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

9.       Praktična nastava mašinske struke trećeg stepena, 23 časa sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

10.     Stručni predmeti poljoprivredne struke, smjer hortikultura, 4 časa sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2019/2020. godine - 31.8.2020. godine, jedan izvršilac

11.     Socijalni radnik, puno radno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do 10. avgusta 2020. godine (do povratka radnice sa porodiljskog odsustva), jedan izvršilac   

  

Opšti uslovi propisani Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 1/16 i 66/18) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19) koje kandidati treba da ispunjavaju su:

 

-        Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

-        Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

-        Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

-        Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

-        Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

-        Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj : 29/12, 80/14 i 83/15) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 34/15 i 83/15), i to:

1. Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju , sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti,

2. Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,

3. Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi.

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:41/18), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika (član 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

 Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit, ali su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i član 104. stav 8).

 

Napomena:

 

Ukoliko ne bude prijavljenih kandidata sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, kao i kandidata bez položenog stručnog ispita, ali su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, razmatraće se i prijave kandidata bez radnog iskustva – pripravnika.

 

Potrebna dokumentacija:

 

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

1.       Uvjerenje o državljanstvu,

2.       Izvod iz matične knjige rođenih,

3.       Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

4.       Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

5.       Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

6.       Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

7.       Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

8.       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

9.       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži:  vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

11.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),

12.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca);

13.     Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od 6 mjeseci, dostavlja kandidat koji bude izabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

U prijavi na konkurs, kandidati su obavezni navesti sva dokumenta koja prilažu uz prijavu.

Bodovanje i izbor kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:24/19).

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 21.8.2019. godine (srijeda) u 10 časova, u prostorijama škole.     

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će objaviti na oglasnoj tabli

Kandidati neće posebno biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. 

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole ili na adresu:

JU Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić”, Berlinska bb, 74 480 Modriča, sa naznakom “PRIJAVA NA KONKURS”.

Neblagovremene i nepotpune prijave  neće se razmatrati.

***                       

 

JU OŠ “VUK KARADžIĆ” PETROVO

Ozrenskih odreda 74

Tel: 053-262-051

E-mail: [email protected]  

 

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

I

Raspisuje se konkurs za popunjavanje radnog mjesta:

1.       Pedagog škole na određeno vrijeme do povratka radnika sa neplaćenog odsustva sa rada, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu – 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme 80% radnog vremena.

 

II

1.       Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu (“Službeni glasnik RS”, broj 1/16 i 66/18 ) kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik RS” broj 44/17 i 31/18 ) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (“Sl. glasnik RS”, broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15 ).

 

 2. Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 44/17 i 31/18).

 

3. Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 44/17 i 31/18) ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

III

Uz potpisanu prijavu, kandidati treba da dostave dokumentaciju i to ovjerene kopije, na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju (ovjerene kopije) na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi.

Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1.       da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.       da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3.       da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.       da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

5.       uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

6.       uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

   Uvjerenje iz tačke 4. i 5. ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

   

Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi:

1.       ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, visoku stručnu spremu, shodno odredbama Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

2.       dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3.       uvjerenje o položenom stručnom ispitu;

4.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica,

5.       uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

6.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca

7.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

IV

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće im se vraćati.

 

V

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana, 19.8.2019. godine (ponedjeljak), testiranje sa početkom u 12 časova, a intervju sa početkom u 13 časova.

VI

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se ne pojavi na testiranju ili intervju, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im neće biti vraćene.

 

VII

   U slučaju da se na konkurs ne jave kandidati sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom u razmatranje će biti uzete i prijave lica bez radnog iskustva.

VIII

Konkurs će biti objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” posredstvom Zavoda za zapošljavanje.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

IX

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom na sljedeću adresu:

JU OŠ “Vuk Karadžić” 74317 Petrovo, Ozrenskih odreda 74, sa naznakom Javni konkurs za prijem u radni odnos.

 

X

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

XI

Škola će obavijestiti sve prijavljene kandidate na raspisanom konkursu o izvršenom izboru kandidata za prijem u radni odnos.

***

 

JU OŠ “VASO PELAGIĆ”, PELAGIĆEVO

Vuka Karadžića 76

Tel: 054-810-006

E-mail: [email protected]

 

 

JAVNI KONKURS

za izbor i prijem u radni odnos

 

 

1. Nastavnik istorije na određeno radno vrijeme, tj. do 31.8.2020. godine, pripravnik, 7 časova redovne nastave sedmično ............... 1  izvršilac

2. Nastavnik matematike na određeno radno vrijeme, tj. do 31.8.2020. godine, pripravnik, 4 časa redovne nastave sedmično .............. 1  izvršilac

3. Nastavnik engleskog jezika  na određeno radno vrijeme, tj. do 31.8.2020. gode, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 8 časova redovne nastave sedmično ............ 1  izvršilac

 

Uslovi konkursa

 

 Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 1/16,66/18), uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br.44/17,31/18), uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (“Službeni glasnik Republike Srpske br.77/09,86/10,25/14,76/15).

 

Kandidati dostavljaju sljedeće dokumente:

 

 1..  potpisanu prijavu sa kratkom biografijom i kontakt telefonom (u prijavi

     obavezno navesti tačnu adresu stanovanja i kontakt telefon);

 2.  uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);

 3.  izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte;

 4.  ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad;

    (dostavlja samo kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa).  

   Ljekarsko uvjerenje ne može biti starije od šest mjeseci.

 5.      uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za  

   krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (škola će tražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

 6.      uvjerenje da nije pravosnažnom presudom osuđivan na krivična djela učinjena  

   protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima,    

   zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim   

   licem, zloupotrebe opojnih sredstava, ( škola će tražiti 

   službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

7.       uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

8.       vjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

9. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi  

      predmeta koji je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

10. uvjerenje o položenom stručnom ispitu (prilažu samo kandidati  

     koji se prijavljuju za radna mjesta za koje se traži radno iskustvo);

11. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da

     je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju    

     stručnog ispita u školi;

12. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja

   ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,     

   ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

13. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na

   evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

14. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (prilažu samo kandidati koji se prijavljuju za radna mjesta za koje se traži radno iskustvo);

 15.  uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-    invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca   

   Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu   iz kategorije porodice poginulog borca

16. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-  otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

 17. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

     Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( u slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

     Dana, 21.8.2019. godine, u prostorijama škole obaviće se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

      Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

   Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave, smatra se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

   Testiranje kandidata u 10 časova.

   Intervju sa kandidatima u 12 časova.

  Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja.

   Sve prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola “Vaso Pelagić” Pelagićevo, Vuka Karadžića 76, Pelagićevo

  Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i kopije se ne vraćaju kandidatima.

       Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17 i 31/18) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 74/18, 26/19).               

                                                                            

***

 

JU OŠ “GORNjA SLATINA” GORNjA SLATINA

76238 Gornja Slatina

Tel: 054-660-050

E-mail : [email protected]

 

KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

 

1.       Nastavnik razredne nastave ...............1 izvršilac , lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog odsustva

2.       Nastavnik demokratije i ljudskih prava, 1 čas sedmično na određeno vrijeme - do kraja školske godine, lice sa iskustvom

 

Kandidati moraju da ispunjava sljedeće uslove:

Opšti uslovi:

-        da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci)

-        da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

-        da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

-        da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti i isto će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

-        da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

-        podatke iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Posebni uslovi:

-        Završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti (na osnovu Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača) i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent,

-        Položen stručni ispit

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (član 104. stav 6. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju).                                                                                                                            Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme .

 

Uz potpisanu prijavu sa obaveznim navođenjem broja telefona i i-mejl adrese   i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 74/18 i 26/19), i to:

 

1)      ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti u trajanju od tri godine i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)      uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnoj ustanovi,

3)      uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

4)      uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5)      dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6)      uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)      uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca za radno mjesto,

8)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10)    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

11)    uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste se neće vraćati kandidatima.

Test i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, će se održati 22.8.2019. godine u prostorijama škole sa počekom u 8 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

     Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju a ukoliko se ne pojave na istom smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole, ili putem pošte na adresu: JU OŠ “Gornja Slatina” 76238 Gornja Slatina.

*** 

JU OŠ “GORNjA SLATINA” GORNjA SLATINA

76238 Gornja Slatina

Tel: 054-660-050

E-mail: [email protected]

                                                                                                                             

OGLAS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

1. Radnik na održavanju čistoće  - 1 izvršilac - 67% norme, u područnom odjeljenju Srednja Slatina, na neodređeno vrijeme.

 

Uslovi: Najmanje završena osnovna škola

Uz potpisanu prijavu sa obaveznim navođenjem broja telefona kandidat je dužan da dostavi:

1.       Izvod iz matične knjige rođenih

2.       Uvjerenje o državljanstvu

3.       Diplomu o završenoj školi

4.       Ljekarsko uvjerenje, (dostavlja samo izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa)

5.       Da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti i isto će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

6.       Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

7.       Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

          Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije i iste se neće vraćati kandidatima.

Oglas ostaje otvore osam (8) dana od dana objavljivanja na sajtu Zavoda za zapošljavanje RS.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole ili putem pošte na adresu:  JU OŠ “Gornja Slatina” 76238 - Gornja Slatina.

***

 

OSNOVNI SUD U DOBOJU

Ul. Svetog Save br. 22

 

 

JAVNI KONKURS

za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

 

1.       Daktilograf – izvršilaca 1

 

 

1. Opis poslova radnog mjesta 

 

- vrši sve daktilografske poslove po diktatu i prepisu na kompjuteru ili pisaćoj mašini

- radi sa sudijama u osiguravanju pravilnog upravljanja predmetima na dnevnoj osnovi

- prekucava materijale i održava evidenciju spisa za sudije uključujući i vođenje zapisnika na ročištima,

- odgovoran je za održavanje spisa i unošenje informacija u sistem registrovanja predmeta u odgovarajuće vrijeme,

- vodi brigu o rasporedu suđenja

- sređuje i žurnalizira spise i dostavlja ih pisarnici suda,

- pomaže osoblju pisarnice ako je to potrebno, te obavlja ostale poslove koje mu povjeri sudija, sekretar ili predsjednik Suda

 

 

2. Opšti uslovi za radno mjesto

 

- da je državljanin BiH

- da ima navršenih 18 godina

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora najmanje 6 (šest) mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnim organima

- da nije otpušten iz državnih organa kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objave konkursa

- da se ne vodi krivični postupak.

 

3. Posebni uslovi za radnom mjesto

 

- završena srednja upravna, ekonomska ili druga srednja škola

- poznavanje rada na računaru

- 6 (šest) mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima

 

Za kandidate koji budu primljeni u radni odnos obavezan je probni rad u skladu sa Zakonom.

 

Uz prijavu na javni konkurs za radno mjesto kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih uslova (uvjerenje o državljanstvu, rodni list i uvjerenje o nekažnjavanju) i dokaze o ispunjavanju posebnih uslova (diplomu o završenoj srednjoj školi, dokaz o radnom iskustvu i dokaz o poznavanju rada na računaru).

 

Izabrani kandidati dostavljaju nakon sprovedenog javnog oglasa, a prije zasnivanja radnog odnosa uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, izjavu da nije otpušten iz državnih organa kao rezultat disciplinske mjere i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka.

 

 

Dokumentacija uz prijavu mora biti originalna ili ovjerena kopija.

 

Kandidate koji ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa Komisija za prijem u radni odnos kandidata će pismeno pozvati na testiranje, odnosno provjeru radnih sposobnosti u radu na računaru (u brzini kucanja, poznavanju Windows 10 operativnog sistema, kao i Office aplikacija – Word, Excel i Outlook.).

 

Javni oglas biće objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici ovog suda www.ossud-doboj.pravosudje.ba  a rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja.

 

Prijave za učešće na javnom oglasu podnose se na propisanom obrascu – Prijava na javni oglas koja se nalazi u prostorijama suda i na internet stranici ovog suda.

 

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova slati na adresu : Osnovni sud u Doboju, ulica Svetog Save broj 22. 

 

Neblagovremene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove iz javnog konkursa neće biti predmet razmatranja.

***

 

JU OŠ “SRBIJA”, CRKVINA

76239 Crkvina

Tel: 054-685-061

E-mail: [email protected]                                                        

 

 

KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

 

- Nastavnik ruskog jezika ...........1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, 4 časa redovnog rada

- Nastavnik fizičkog vaspitanja ...........1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine , 2 časa redovnog rada

- Nastavnik demokratije i ljudskih prava . ........... 1 izvršilac sa iskustvom, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine , 1 čas redovnog rada

 

Kandidati moraju da ispunjavaju sljedeće uslove:

Opšti uslovi:

1.       da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci)

2.       da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

3.       da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.       da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, kao i da nije upisan u poseban Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece koje se dokazuje uvjerenjima koje će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5.       da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a koje se dokazuje uvjerenjem izdatim od nadležnog suda po mjestu prebivališta koje kandidat dostavlja.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za  prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, i to:

1)      ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)      uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)      uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnoj ustanovi,

4)      uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi

5)      dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6)      uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)      uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca za radno mjesto,

8)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10)    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (član 104. stav 6. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju).

Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 44/17, 31/18) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste se neće vraćati kandidatima.

         

Test i intervju će se održati 22.8.2019. godine u prostorijama škole sa početkom u 8.30 časova.

Na oglasnoj tabli škole će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidati koji se ne pojave na testu ili intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje.

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole, ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola “Srbija”, 76239 Crkvina.

***

 

JU OŠ “DONjI ŽABARI” DONjI ŽABARI

Trg mladosti br. 4

Tel: 054-875-106

E-mail : [email protected]

 

 

JAVNI KONKURS

za prijem u radni odnos

 

 

Na neodređeno vrijeme

 

1.       Bibliotekar (puna norma) sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom .... 1 izvršilac.

 

 

Na određeno vrijeme - do 31.8.2020. godine

 

1.       Nastavnik razredne nastave, pripravnik ….…………  2 izvršioca

2.       Nastavnik fizičkog vaspitanja, pripravnik (8 časova sedmične norme) ....1 izvršilac.

3.       Nastavnik njemačkog jezika sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, (2 časa sedmične norme) ………... 1 izvršilac

4.       Nastavnik srpskog jezika, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, (5 časova sedmične norme) ………... 1 izvršilac

5.       Nastavnik matematike, pripravnik (4 časa sedmične norme)     ............. 1 izvršilac

6.       Nastavnik demokratije, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, (1 čas sedmične norme) ………... 1 izvršilac

 

Na određeno  vrijeme - do povratka radnice sa porodiljskog odsustva

 

1.       Nastavnik razredne nastave, pripravnik, …… 1

izvršilac

 

Uslovi konkursa

 

          Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 1/16,66/18), uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br.44/17, 31/18), uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (“Službeni glasnik Republike Srpske br.77/09,86/10,25/14,76/15).

 

 

            Kandidati dostavljaju sljedeće dokumente:

 

           1.  potpisanu prijavu sa kratkom biografijom i kontakt telefonom (u prijavi obavezno navesti tačnu adresu stanovanja i kontakt telefon);

           2.  uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);

           3.  izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte;

           4.  ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad;

               (dostavlja samo kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa).  

          Ljekarsko uvjerenje ne može biti starije od šest mjeseci.

5.       uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za  

       krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (škola će tražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

6.       uvjerenje da nije pravosnažnom presudom osuđivan na krivična djela učinjena  

      protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim   

      licem, zloupotrebe opojnih sredstava, ( škola će tražiti 

       službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

7.       uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

8.       ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog       programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili    ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih        akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

9.   uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi       predmeta koji je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

10.   uvjerenje o položenom stručnom ispitu (prilažu samo kandidati  

     koji se prijavljuju za radna mjesta za koje se traži radno iskustvo);

11.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da     je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju          stručnog ispita u školi;

12. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja             ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

13. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na            evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

        14. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (prilažu samo kandidati koji se prijavljuju za radna mjesta za koje se traži radno iskustvo);

        15. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca          Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulog borca;

      17. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

      18. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

     Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (u slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

       Dana, 22.8.2019. godine, u prostorijama škole obaviće se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

 

        Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

        Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave, smatra se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

 

         Testiranje kandidata u 10 časova.

         Intervju sa kandidatima u 11 časova.

 

       Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja.

      Sve prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola  

                  “Donji Žabar” Trg mladosti br. 4, 76 273 Donji Žabar.

 

                  Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

                  Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i kopije se ne vraćaju kandidatima.

                  

       Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17 i 31/18) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 74/18, 26/19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana