Javni poziv Ministarstvo privrede i preduzetništva: Privrednim subjektima sredstva za podršku investicionim projektima

Srna
Foto: Vlada RS

BANjALUKA- Ministarstvo privrede i preduzetništva objavilo je javni poziv za dodjelu sredstava privrednim subjektima za podršku investicionim projektima u uslovima poslovanja izazvanih pandemijom virusa korona u ukupnom iznosu od 2.000.000 KM.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da su uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava propisani Uredbom o postupku dodjele sredstava.

U saopštenju se navodi da se sredstva dodjeljuju privrednim subjektima kroz dva programa.

"Prvi je program za privredne subjekte koji su u 2019. godini ostvarili poslovne prihode do 3.000.000 KM, zapošljavaju od pet do 50 radnika i koji učestvuju sa projektom čija finansijska vrijednost iznosi najmanje 50.000 KM", pojašnjava se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je drugi program za privredne subjekte koji su u 2019. godini ostvarili poslovne prihode veće od 3.000.000 KM, zapošljavaju više od 50 radnika i koji učestvuju sa projektom čija finansijska vrijednost iznosi najmanje 100.000 KM.

Privredni subjekt može se prijaviti samo na jedan od ova dva programa, a ukupno raspoloživa sredstva se utvrđuju i dodjeljuju u jednakim iznosima po programima.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana