Bratunac: Objavljen konkurs za dodjelu plastenika

Srna
Bratunac: Objavljen konkurs za dodjelu plastenika

BRATUNAC- Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović raspisao je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu 20 plastenika od po 200 metara kvadratnih, u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih osoba i mladih kroz proizvodnju povrća u plastenicima".

Sredstva za nabavku plastenika sa pratećom opremom obezbjeđuju humanitarna organizacija "Muslimanska pomoć" /Muslim Aid/ i opština Bratunac u iznosu 80 odsto vrijednosti, a 20 odsto treba da sufinansiraju izabrani korisnici ovog projekta.

Pravo učešća u projektu imaju povratnici, te izbjegla i interno raseljena lica koja imaju vlastito ili odgovarajuće zemljište uzeto u zakup u blizini objekta gdje stanuju, da imaju mogućnost navodnjavanja, da su nezaposlena, registrovana kao poljoprivredna gazdinstva i da prihvataju obavezno učešće u edukaciji za plasteničku proizvodnju povrća i voća.

Izabrani korisnici obavezni su da koriste plastenik najmanje tri godine.

Komisija za izbor korisnika projekta predložiće rang-listu kandidata, a konačnu saglasnost za izbor korisnika potpisuje načelnik opštine.

Rok za postavljanje dobijenih plastenika je 15 dana, što će komisija kontrolisati.

Zahtjevi za dodjelu plastenika mogu se predati do 12. oktobra u šalter sali na protokol opštine sa naznakom "Za javni poziv za dodjelu plastenika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana