Za podsticaje prijavljena 493 poljoprivrednika

Srna
Foto: arhiva

BANjALUKA - Za subvencije i premije iz budžeta grada Banjaluka, namijenjene za razvoj poljoprivredne proizvodnje, prijavila su se 493 poljoprivrednika, a za ovu namjenu je predviđeno 935.100 KM.

Za sufinansiranje sortnog sjemena prijavilo se 148 poljoprivrednika, za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije 108, za premije za pčelinja društva 81, za odgoj priplodnih junica 71, a za premije proizvođačima kornišona 47 prijava,, naveli su iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Komisija će pristigle prijavlje razmotriti, bodovati kandidate, sačiniti rang-listu, te završiti i ostale aktivnosti.

Na javni poziv za podsticajna sredstava, koji je bio otvoren do 29. jula, mogli su se prijaviti svi zainteresovani registrovani poljoprivredni proizvođači, uz isupnjavanje propisanih uslova.

Podsticaji za razvoj poljoprivredne proizvodnje predstavljajaju mjeru u okviru Strategije razvoja grada za čiju realizaciju je zadužen Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Iz ovog centra su napomenuli da se aktivnosti na realizaciji ove mjere odvijaju kontinuirano da bi se pružila podrška i osnažila poljoprivredna proizvodnja na području Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana