Vrhovac: IRB - podrška privredi i stanovništvu Srpske

SRNA
Vrhovac: IRB - podrška privredi i stanovništvu Srpske

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da je IRB tokom pandemije virusa korona pokazao pravu snagu, te da je u najvećoj krizi dokazao da privreda, ali i Republika Srpska, mogu da se oslone na ovu banku.

On je istakao da je IRB preuzeo lidersku ulogu u zaštiti privrede i da su svi koraci koji su uslijedili vodili i vode ka istom cilju - naprijed, ka razvoju Republike Srpske, saopšteno je iz IRB-a.

Vrhovac, kojem je sinoć u Novom Sadu uručeno prestižno priznanje "Lider održivog razvoja" na centralnoj svečanosti 12. Dunavskog biznis foruma, zahvalio je što su proaktivnost IRB-a prepoznali i stručnjaci u regionu, te izrazio nadu da će IRB i dalje biti podrška privredi i stanovništvu Republike Srpske i predvodnik na putu njenog razvoja.

U obrazloženju odluke žirija o dodjeli nagrade navodi se da je IRB, pod rukovodstvom Dražena Vrhovca, prepoznat kao respektabilan nosilac održivog razvoja i konkurentnosti u regionu.

Ovogodišnji Dunavski biznis forum okupio je eminentne stručnjake, predstavnike privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije koji su kroz 12 panela sagledali stanje, razmijenili iskustva i ponudili nova rješenja u oblasti ekonomije i razvoja biznisa.

Vrhovac je bio govornik na panel-diskusiji "Održivi razvoj i cirkularna ekonomija" gdje je govorio o značaju IRB-a u podršci privredi i stanovništvu Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana