Višković sa predstavnicima Svjetske banke: Vlada će izabrati najbolji model za uspješno restrukturisanje "Željeznica"

GS
Višković sa predstavnicima Svjetske banke: Vlada će izabrati najbolji model za uspješno restrukturisanje "Željeznica"

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, putem video linka, sa predstavncima Svjetske banke o dosadašnjoj saradnji i implementaciji zajedničkih aktivnosti u vezi sa projektom restrukturisanja javnog preduzeća "Željeznice RS", koji se sprovodi kroz tri komponente - finansijsko restrukturisanje, restrukturisanje radne snage i organizaciono restrukturisanje.

Biro Vlade za odnose s javnošću saopštio je da je uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća "Željeznice", koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od izuzetne važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća, ali i za Republiku Srpsku.

Na sastanku je konstatovano da je za dugoročnu uspješnost reforme veoma važno jasno opredjeljenje po pitanju modela za organizaciono restrukturisanje.

Višković je istakao da će Vlada Republike Srpske, preko resornog ministartva, a u saradnji sa upravom preduzeća i predstavnicima sindikata u "Željeznicama", uz tehničku podršku Svjetske banke, sagledati sve prednosti i nedostatke predloženih modela, te donijeti odluku koja će obezbijediti dugoročnu održivost i stabilnost ovog preduzeća.

Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i direktor Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana