Uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”

Srna
Uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”

SARAJEVO - Najuspješnijim bankarskim kolektivima u BiH večeras u Sarajevu uručena su tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”, koja već 19. godinu, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, dodjeljuje Finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”.

Priznanja su u okviru tradicionalne “Večeri bankara” uručena Unikredit banci Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Rajfajzen banci za veličinu dioničkog kapitala u 2020. godini, dok je NLB Banka Banjaluka nagrađena u kategorijama ROE - prinos na dionički kapital, kao i ROA - prinos na aktivu.

Novoj Banci iz Banjaluke uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je ASA Banka Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita.

Za neto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2020. godini priznanje “Zlatni BAM” uručeno je Privrednoj banci Sarajevo.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od uredništva i saradnika Finansijsko-poslovnog magazina “Banke i Biznis u BiH”, za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodijelio je i određen broj posebnih plaketa “Zlatni BAM”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana