U regiju stiže Blumberg televizija, platforma za biznis vijesti

Srna
U regiju stiže Blumberg televizija, platforma za biznis vijesti

BEOGRAD - "Blumberg medija" i "Mtel Svis", emiter u većinskom vlasništvu "Telekoma Srbija", danas su najavili sporazum o stvaranju prve panregionalne multiplatformske medijske mreže za poslovne vijesti u jugoistočnoj Evropi, sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Sjevernoj Makedoniji.

Planirano je da ova medijska platforma otpočne sa radom 2022. godine pod nazivom "Blumberg adrija".

Baviće se poslovnim i finansijskim vijestima, analizama i podacima o rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regionu, putem televizije, štampanih i digitalnih medija, kao i mobilinih i društvenih mreža, saopšteno je iz ove nove medijske kompanije.

"Blumberg Adrija" će se oslanjati na snagu "Blumbergovih" 2.700 novinara i analitičara iz 120 zemalja širom svijeta u stvaranju i uspješnom funkcionisanju nove platforme, koja će kombinovati lokalno izvještavanje i pokrivanje široke globalne ekonomije i tržišta, dodaje se u saopštenju.

Platforma će uključivati prevedeni "Blumbergov" sadržaj, kao i izvorno izvještavanje producirano iz specijalizovanih uredništava u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić rekao je da je "Blumberg" već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije.

"Uzbuđeni smo što sarađujemo sa žBlumberg medijaž na lansiranju platforme žBlumberg Adrijaž, kako bismo doneli tačne i pouzdane poslovne vesti u Srbiju i na regionalno tržište", rekao je Lučić.

"Blumberg medija" je vodeći, globalni multiplatformski brend koji donosi donosiocima odluka pravovremene vijesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promjenama, politici i još mnogo toga, dio je "Blumberg LP-a", navodi se u saopštenju.

"Mtel Svis" je dio "Mtel grupe", u vlasništvu "Arena čenels grup" i "Telekoma Srbija".

"Mtel Svis" sarađuje sa globalnim medijskim kompanijama i distribuira njihov sadržaj velikim emiterima, kanalima i platformama.

U saopštenju se dodaje da je "Telekom Srbija" lider na tržištu telekomunikacija u Srbiji, sa raznovrsnim portfolijem telekomunikacionih usluga i direktnim poslovanjem u nekoliko zemalja u regionu.

Svoje usluge pruža za više od 10 miliona korisnika, dok je globalno prisutan kroz prodaju televizijskih usluga širom svijeta.

"Telekom Srbija" je putem ekskluzivnog partnerstva sa "Juronjuzom" nedavno pokrenula informativni kanal "Juronjuz Srbija".

"Telekom Srbija" je partner i emiter Lige šampiona, Lige Evrope, italijanske Serije A i španske La Lige, NBA, a od 2022. i engleske Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana