Tehnički remont Bratunac na proljeće predstavlja novo vozilo: “Vihor” još jedan adut namjenske industrije

Milijana Latinović
Tehnički remont Bratunac na proljeće predstavlja novo vozilo: “Vihor” još jedan adut namjenske industrije

BRATUNAC - Namjenska industrija u Srpskoj krupnim korakom ide naprijed, što potvrđuju i u kompaniji “Tehnički remont Bratunac”, iz čijih hangara bi na proljeće trebalo da izađe novo vozilo “vihor”.

Istakao je to za “Glas Srpske” direktor i vlasnik kompanije “Tehnički remont Bratunac” (TRB) Slavenko Ristić, naglasivši da povećanje obima posla, usavršavanje proizvoda i osvajanje novih tržišta ostaju primarni cilj ovog preduzeća i u ovoj godini.

Naglasio je da tim TRB-a predano radi na projektu “Vihor” da bio istoimeno vozilo bilo predstavljeno u aprilu za Dan policije RS.

- Riječ je o sasvim novom vozilu. “Despot” je protivminsko, borbeno, multifukcionalno vozilo teško 14 tona, dok će novo vozilo koje razvijamo biti teško do šest tona. Ono će biti mnogo lakše i mobilnije i nadam se da će naći primjenu u policiji, ne samo kod nas, već širom svijeta - rekao je Ristić, naglasivši izuzetnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, posebno kada je riječ o kreiranju i testiranju novih proizvoda.

Dodao je da za ovu godinu pripremaju i drugu generaciju pištolja “RS9 vampir”. Iza ove kompanije je izazovna, ali veoma uspješna godina.

- Na sajmu u Egiptu pokazali smo se u najboljem svjetlu. Prvi put smo naše vozilo “despot” prestavili izvan granica Balkana. Osvojili smo nova tržišta i dogovorili se o poslovima s novim klijentima - istakao je Ristić.

Govoreći o izgradnji fabrike namjenske industrije na području Banjaluke, Ristić je rekao da bi sva dokumenta trebalo da budu spremna do kraja mjeseca, a nakon toga trebalo bi da počne izgradnja i opremanje objekta za liniju za proizvodnju municije namijenjene inostranom tržištu.

- Projekat je završen. Riječ je o još jednoj liniji za proizvodnju municije. S obzirom na to da je iz dana u dan sve veća potražnja u svijetu za municijom odlučili smo da zajedno sa Vladom RS investiramo u tu oblast. Tražimo adekvatnu lokaciju u okolini Banjaluke, radnu snagu već imamo osposobljenu. Nadam se da ćemo zaposliti oko 300 radnika. Projekat traje dvije godine, tako da ukoliko sve bude išlo po planu, u januaru 2024. godine bi počela proizvodnja - pojasnio je Ristić.

U ovoj kompaniji konstantno imaju otvorene konkurse za zapošljavanje, a Ristić naglašava da im je potrebna kvalitetna radna snaga, jer to je resurs bez kojeg nema uspjeha.

Dan Republike

Slavenko Ristić je istakao da će kompanija “Tehnički remont Bratunac” i ove godine s ponosom učestvovati u obilježavanju 9. januara, Dana Republike.

- Prisutni na paradi će imati priliku da vide “despote” koji imaju najsavremenije oružane sisteme, odnosno borbene stanice na daljinsko upravljanje - rekao je Ristić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana