Stojanović:„Orao“ može da bude oslonac Vojsci Srbije

Srna
Stojanović:„Orao“ može da bude oslonac Vojsci Srbije

BIJELjINA - Direktor Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ Mladen Stojanović rekao je da je učešće na Sajmu naoružanja u Beogradu važno za ovo preduzeće radi predstavljanja, kao i da svom primarnom kupcu - Vojsci Srbije pruže uvjerenje da „Orao“ može da im bude oslonac.

-Bitno nam je i da Ministarstvu odbrane Srbije možemo da obezbijedimo resurse vazduhoplovnih motora za njihove potrebe - rekao je Stojanović.

Posjetioci štanda „Orla“ imali su priliku da vide remontovani motor „viper 632-43“ koji se ugrađuje u avion „super galeb G4“, a prezentovani su mnogobrojni specijalizovani procesi po kojima je ovaj zavod prepoznatljiv, poput galvansko-hemijske zaštite, testiranja materijala, kalibracije, elektroerozije, metalizacije, ispitivanja na pukotine bez razaranja i termičke obrade.

Iz ovog vazduhoplovnog zavoda je saopšteno da je Sajam bio odlična prilika za ostvarivanje boljih kontakata sa postojećim poslovnim partnerima, a od velikog značaja za „Orao“ bilo je pojavljivanje predstavnika ruske kompanije „Rostec“.

-Sa predstavnicima ruske kompanije „NASK“, koja je dio „Rosteca“, razgovarano je o mogućnostima servisiranja i održavanja vazduhoplovne tehnike ruskog porijekla i definisani su dalji koraci na ostvarenju međusobne saradnje - objavljeno je na sajtu „Orla“.

Štand „Orla“ na sajmu je posjetio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji im je čestitao za učešće, istrajnost i tradiciju i zato što osvajaju nova strana tržišta.

Podršku „Orlu“ na Sajmu naoružanja pružio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović.

Pod parolom „77 godina vazduhoplovstva“ prikazana je sva vazduhoplovna tehnika koju je „Orao“ proizvodio i remontovao od 1944. godine do danas.

 

 

 Eskobar: Članstvo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana