“Slateks” prodat za 2,2 miliona

Marijana Miljić
“Slateks” prodat za 2,2 miliona

Banjaluka - Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” iz Banjaluke kupio je juče na šestoj licitaciji Gerontološki centar “Slateks” iz Slatine kod Laktaša za 2,2 miliona maraka.

Stečajni upravnik “Slateksa” Vlajko Gurešić nakon održane licitacije rekao je da je ovaj gerontološki centar prodat po najnižoj cijeni od 2,2 miliona koja je i navedena u javnom pozivu.

- Zavod “Dr Miroslav Zotović” obavezan je da u roku od mjesec uplati izlicitirani iznos novca. Kupac je ispunio sve uslove iz javnog poziva, odnosno nastaviće osnovnu djelatnost Gerontološkog centra i zaposliti određeni broj radnika - rekao je Gurešić.

Zavod će, nakon što uplati novac, postati vlasnik kompletno uređenog Gerontološkog centra u Slatini sa smještajnim kapacitetom koji čine 174 ležaja u 99 soba, kao i ostalih pomoćnih objekata.

Gurešić je podsjetio i da ukupna potraživanja od “Slateksa” iznose 11 miliona, te da će od prodaje biti namirena potraživanja povjerilaca samo u iznosu od 25 odsto.

Prethodnih pet pokušaja prodaje imovine “Slateksa” je propalo jer nije bilo kupaca. Imovina ovog centra procijenjena je na 7,76 miliona KM i jedino je na prvoj licitaciji nuđena za taj iznos.

Nakon toga uslijedio je pad cijene imovine, pa je na drugoj i trećoj licitaciji ona nuđena za 2,58 miliona maraka, a na četvrtoj i petoj za dodatnih 100.000 KM manje. Na šestoj licitaciji cijena je pala za 280.000 maraka.

Gerontološki centar “Slateks” otvoren je 2011. godine, a svi računi ovog centra blokirani su od 2015. godine, zbog čega je pokrenut postupak likvidacije nad ovom javnom ustanovom. Tome je kumovala loša popunjenost ovog centra, ali i opterećenost brojnim kreditima. Okružni privredni sud u Banjaluci u martu 2017. godine obustavio je postupak likvidacije nad “Slateksom” i pokrenuo stečaj.

Cijena imovine po licitacijama

* 7,76 miliona - prva

* 2,58 miliona - druga

* 2,58 miliona - treća

* 2,48 miliona - četvrta

* 2,48 miliona - peta

* 2,2 miliona - šesta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana