Siniša Adžić predložen za novog predsjednika uprave Nove banke

Srna
Siniša Adžić predložen za novog predsjednika uprave Nove banke

BANjALUKA - Nadzorni odbor Nove banke AD Banjaluka za novog predsjednika Uprave banke predložio je Sinišu Adžića, koji ima dugogodišnje iskustvo u bankarstvu.

Adžić na poziciju predsjednika Uprave dolazi iz Unikredit banke Mostar, gdje je obavljao funkciju izvršnog direktora, člana Uprave za korporativno i investiciono bankarstvo, saopšteno je iz Nove banke Banjaluka.

Predsjednik Nadzornog odbora Nove banke Goran Radanović izrazio je uvjerenje da će Adžić uspješno nastaviti da ostvaruje planove koje je Banka dugoročno zacrtala, te da će donijeti novu snagu i svježiju perspektivu u poslovanju.

U saopštenju je navedeno da Adžić na čelo najveće domaće banke dolazi u trenutku kada njena aktiva iznosi 2,23 milijarde KM, dok kapital iznosi 181 milion KM.

Nova banka će, usprkos pandemiji, 2020. godinu završiti sa neto dobiti od 12 miliona KM, istaknuto je u saopštenju.

- Banka je krajem decembra uspješno dokapitalizovana putem javne ponude akcija na berzi, sa ciljem povećanja osnovnog kapitala i stope regulatornog kapitala, u skladu sa strateškim planom - navedeno je u saopštenju.

Imenovanje Adžića predmet je odobrenja Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Adžić je bio član Uprave Unikredit banke Banjaluka nadležan za korporativno i investiciono bankarstvo, te maloprodaju, a u dosadašnjem radu je pokazao visok nivo profesionalnosti i ostvarivao izuzetne rezultate kroz realizaciju ciljanog tržišnog učešća, upravljanje razvojem proizvoda i usluga, kao i podizanje kvaliteta usluga.

Adžić, koji je po zanimanju diplomirani ekonomista, bogato iskustvo je upotpunio brojim edukacijama iz oblasti bankarstva, digitalne transformcije i upravljanja ljudskim resursima.

Nova banka je razvila nove digitalne kanale prodaje, omogućavajući svojim klijentima da brzo i jednostavno pristupe bankarskim uslugama, te u narednom periodu očekuje dalje povećanje obima poslovanja.

Banka je spremna da se susretne sa izazovima koje nosi savremeno bankarstvo, blagovremeno i efikasno prilagođavajući svoje poslovne modele novim trendovima i zahtjevima tržišta.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana