Šešlija i Ćosić potpisali ugovor o sufinansiranju specijalizanata

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO- Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju specijalizacija za šest ljekara ove zdravstvene ustanove.

"Danas smo potpisali ugovor o sufinansiranju Grada Istočno Sarajevo za šest naših specijalizanata i s ponosom mogu istaći da ćemo do kraja ove godine imati 30 novih specijalizanata u Bolnici `Srbija`, što predstavlja ogroman korak ka podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite na području naše regije", rekao je Šešlija novinarima.

Prema njegovim riječima, u proteklih pet godina odobrene su bile samo dvije specijalizacije, tako da sada Uprava Bolnice sada pokušava da to nadoknadi.

On je naglasio da "planirana hiperprodukcija specijalizanata" predstavlja ogroman trošak za Bolnicu "Srbija".

"Apelujemo na Grad Istočno Sarajevo i opštine u njegovom sastavu da se uključe u sufinansiranje specijalizacija naših doktora jer samo tako možemo obezbijediti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za naše sugrađane", poručio je Šešlija.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva potvrdio i volju i želju da podrži brži razvoj Bolnice "Srbija".

Šešlija kaže da očekuje termin za vakcinisanje medicinskog osoblja iz kovid odjeljenja, ističući da prva grupa radnika Bolnice "Srbija" već sutra odlazi u Šabac da primi prvu dozu "sputnjika ve".

Ćosić je pozdravio napore koje ulaže Uprava Bolnice "Srbija", sa direktorom Šešlijom i pomoćnikom direktora Đorđem Pejićem na čelu, jer shvataju da osim sjajnih uslova za rad, medicinskom osoblju mora biti obezbijeđena i mogućnost daljeg usavršavanja, odnosno specijalizacije.

"Prije svega, ovim mladim ljudima treba odati čast i priznanje jer su se odlučili da krenu ovim putem koji od završenog Medicinskog fakulteta vodi ka specijalizaciji, ali treba zahvaliti i rukovodstvu Bolnice koje je donijelo odluku o njihovom upućivanju na specijalizaciju u različitim oblastima", rekao je Ćosić i dodao da je to ono što ovom gradu i njegovim stanovnicima treba.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva podsjetio je da je Vlada Republike Srpske izgradnjom moderne Bolnice "Srbija" obezbijedila odlične uslove za smještaj i liječenje pacijenata na ovom području.

"To treba da nam bude na ponos, i svi mi treba da čuvamo i razvijamo bolnicu `Srbija`, koja ne treba da bude transferna, nego stacionarna zdravstvena ustanova koja će da liječi i izliječi pacijente", poručio je Ćosić.

On je istakao značaj kadrovskog jačanja medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove, izražavajući nadu da će u dogledno vrijeme ljekari specijalisti u ovoj bolnici moći da obavljaju i najsloženije operacije.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva smatra da bi i lokalne zajednice trebalo da se uključe u započete projekte kadrovskog jačanja medicinskog osoblja u Bolnici "Srbija".

Ćosić je obećao da će se potruditi da u budžetima i Grada i opština bude uvrštena stavka finansijske podrške Bolnici "Srbija", kao jedan od najznačajnijih prioriteta.

Budući specijalizant u oblasti hematologije Sanja Komlenović zahvalila je za podršku Ćosiću i Šešliji u ime svojih kolega i u svoje ime, ističući da Grad Istočno Sarajevo na taj način pokazuje da prepoznaje mlade ljude koji žele da ostanu i rade na ovom području, dajući maksimalan doprinos zaštiti zdravlja stanovnika Istočnog Sarajeva, ali i cijele regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana