Salon namještaja Como – prvih 365 dana vrhunskog dizajnerskog iskustva

GS
Foto: Como

Salon namještaja Como obilježava svojih prvih 365 dana postojanja, a za ovaj izuzetno kratak period ekskluzivni banjalučki salon postao je dom brojnih prestižnih brendova, iza kojih stoje dokazana dizajnerska imena.

Ponudom od čak 3.000 različitih artikala, koji čine vrhunski dizajnerski namještaj, rasvjeta i dekoracija dominira italijanski šarm, ali tu su i brendovi iz Njemačke, Holandije, Poljske i drugih zemalja.

Dovoljno je samo spomenuti imena kao što su Calia Italia, Bonaldo, Calligaris, Veneta Cucine, Villeroy&Boch, Kartell, Milani, Nobila, King Koil ili Magis, pa se jasno može vidjeti zašto je Como u regionu prepoznat kao sinonim savršene udobnosti - za samo 365 dana.

- Slučaj je htio tako da se upustimo u veliki i ozbiljan projekat u prilično teškom periodu za poslovanje. Naše je bilo da se prilagodimo datoj situaciji i pokazalo se da su kupci vrlo brzo prepoznali kvalitet naše ponude i proizvoda koji se mogu naći u salonu. Upravo je to jedan od razloga što nismo imali nekih većih problema uzrokovanih pandemijom, pa naši kupci sada mogu lako doći do proizvoda dokazanih svjetskih brendova - kaže Predrag Ćejić, jedan od vlasnika salona namještaja Como.

Sa druge strane, Como nije zaboravio ni domaće uzdanice, štaviše, pa ćete na preko  4.000 m² izložbenog prostora Como salona pronaći i brendove kao što su Artisan i Gazzda, koji su potvrdili svoj kvalitet osvojenim nagradama na prestižnim sajmovima, a ne treba zaboraviti ni vlastitu ekskluzivnu liniju namještaja prepoznatljivog naziva Como Design.

Kako bi prvih 365 dana obilježio na način dostojan vrhunske kreativne insipracije, iz salon namještaja Como otkrivaju novitet koji je se ogleda u saradnji sa Zoranom Jedrejčićem, nadaleko poznatim dizajnerom, čiji prepoznatljivi potpis krasi brendova poput 3M, Dada Cucine, Fratelli Guzzini, Nambe', Segis...

- Saradnja sa Zoranom je prirodan slijed onoga što smo, kao jedan kompaktan tim, do sada postigli. Zato, na neki način i na njega gledamo kao na novog, pridružnog člana našeg tima. A kada imate tako kvalitetne ljude na svojoj strani, uspjeh je prilično izvjestan. Zato i ne treba posebno naglašavati da smo izuzetno ponosni na ovakvu saradnju – navodi Ćejić. 

Inače, Jedrejčić je vlasnik dizajn studija u Milanu i Beogradu, dobitnik je skoro svih važnijih nagrada za dizajn, a o njegovoj reputaciji govori i podatak da su mu radovi izlagani u slavnim svjetskim muzejima kao što su MAK Wien, ICA Boston MoMA New York ili Ozone Centre Tokyo. Trenutno je gostujući profesor na Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) u Milanu, kao i na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.

Como i Jedrejčić trentuno razvijaju novu liniju ugaonih garnitura i trosjeda, čime će Como potvrditi da je tokom prvih 365 dana sjajno postavio osnovu za nove planove i uspjehe.

- Nastavljamo dalje zacrtanim smjerom i sve ide po planu, tako da noviteta na ovom polju sigurno neće nedostajati. Ne bih se sada pretjerano upuštao u detalje, pa neka to radije ostane iznenađenje, ali ono što mogu reći je da kupci od nas, kao i do sada, mogu očekivati najmanje dvije stvari – vrhunski kvalitet i unikatan dizajn – zaključuje Ćejić.

Ukratko, zahvaljujući salonu namještaja Como, sve ono što smo gledali u časopisima ili širom interneta, za svega 365 dana je postalo stvarnost i dostupno svima koji prepoznaju vrijednost dizajna i dokazanog svjetskog kvaliteta.

Ukoliko ste i vi među takvima, predlažemo vam da posjetiti zvaničnu internet prezentaciju Como salona namještaja na adresi www.como.ba ili se zaputite na adresu Ivana Gorana Kovačića 203b u Banjaluci, gdje će vas dočekati stručno osoblje, a arhitekte i dizajneri enterijera su tu da vam pomognu oko svake nedoumice, želje ili ideje.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana