Republička uprava za igre na sreću ostvarila rekordan prihod

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA - Republička uprava za igre na sreću je u osam mjeseci ove godine prikupila rekordan prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u ukupnom iznosu od 41.588.946 KM, što je za 50 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je Srni v.d. direktora Republičke uprave za igre na sreću Aleksandar Došić.

Došić je pojasnio da je od tog iznosa, prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara iznosio 36.832.164 KM, dok je prihod od poreza na dobitke od igara na sreću iznosio 4.756.782 KM.

"Prihodi prikupljeni u osam mjeseci ove godine od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću veći su za 68 odsto u odnosu na osam mjeseci 2019. i za, čak 133 odsto u odnosu na osam mjeseci 2018. godine", precizirao je Došić.

On je naglasio da je rekordan rast prihoda zabilježen i pored činjenice da je većini priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj tokom marta i aprila bio zabranjen rad zbog epidemije izazvane virusom korona.

Prema njegovim riječima, osim rekordnih prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću, Republička uprava za igre na sreću zabilježila je i značajne rezultate u suzbijanju ilegalnog priređivanja igara na sreću, što je primjetno kroz broj izdatih prekršajnih naloga.

"Tako su u osam mjeseci ove godine, inspektori Republičke uprave za igre na sreću izdali 202 prekršajna naloga priređivačima igara na sreću u Republici Srpskoj, dok je tokom cijele prošle godine ukupno izdato 116 prekršajnih naloga, što je posljedica odlučne borbe Republičke uprave za igre na sreću protiv sivog tržišta", naglasio je Došić.

On je najavio da će Republička uprava za igre na sreću i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem novog Zakona o igrama na sreću, koji je od početka primjene nesumnjivo donio pozitivne efekte u ubiranju budžetskih prihoda u Republici Srpskoj i smanjenju sive ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana