Raspudić: Neizvjestan početak rada Aerodroma u Mostaru

Srna
Raspudić: Neizvjestan početak rada Aerodroma u Mostaru

MOSTAR - Početak rada Aerodroma u Mostaru je neizvjestan nakon što je preduzeće zapalo u tešku situaciju usljed epidemije virusa korona i potrebna mu je pomoć sa nivoa BiH da prevaziđe krizu, izjavio je direktor Marin Raspudić.

- Mi smo 2019. godinu završili pozitivnim poslovanjem, pa smo imali jedan mali dio sredstava da rasporedimo u ovoj nepogodi. Iako smo bili zatvoreni i prihodi bili nula, opstali smo na neki način. Radimo u smjenama i pravimo planove za dalje - objasnio je Raspudić.

On je istakao da uprkos teškoj situaciji nema namjeru da otpušta radnike koji su dobili plate za prvih pet mjeseci u punom iznosu s doprinosima.

- U planu za ovu godinu promijenili smo naše zahtjeve prema Federalnom ministarstvu saobraćaja, tražeći samo operativne troškove kako bismo opstali. Dobili smo dopis „Flaj Bosnije“ i „Kroacija Erlajnsa“ koji žele raditi - rekao je Raspudić.

On je dodao da do tada treba uraditi sve potrebne pripreme kako bi zaštitili putnike od virusa, ali da za ostatak priprema treba izdvojiti još sredstava, zbog čega očekuju adekvatnu pomoć od Savjeta ministara.

Da je početak rada neizvjestan ukazuje i podatak da je kompanija "Evrovings" otkazala čitavu sezonu, tako da ovog ljeta neće biti ključnih letova iz Dizeldorfa i Štutgarta prema Mostaru, dok su ostali letovi pod znakom pitanja, piše "Kliks".

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana