Potpisan memorandum o izgradnji i finansiranju gasovoda

Srna
Potpisan memorandum o izgradnji i finansiranju gasovoda

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor "Sarajevo-gasa" Nedeljko Elek i generalni direktor poslovnice kineske korporacije AVIK u Republici Srpskoj Vej Ping potpisali su danas u Istočnom Sarajevu Memorandum o razumijevanju za izgradnju i finansiranje gasovoda.

Elek je istakao da danas potpisani dokument potvrđuje ozbiljnost namjere da projekat gasifikacije istočnog dijela Republike Srpske bude završen što prije, ali i snagu garancije Vlade Republike Srpske na koju se za par mjeseci javio veliki broj kreditora i potencijalnih finansijera ovog projekta.


"Želim da zahvalim Vladi, predsjedniku Vlade, ministrima finansija i energetike, načelnicima opština, svima koji su pomogli ovom projektu", rekao je Elek.

Prema njegovim riječima, ovo je veliki dan i za opštine Šekovići, Milići, Vlasenica i Han Pijesak, jer se radi o istorijskom projektu koji se dugo čeka.

Konstatujući da izgradnjom ski-centra "Igrišta" i gasovoda dolaze sigurno mnogo bolji dani za Vlasenicu i Han Pijesak, Elek je izrazio uvjerenje da za dvije godine neće biti moguće prepoznati taj kraj.

Vej je rekao da je potpisivanje Memoranduma novi korak u saradnji sa Republikom Srpskom, ali i korak dalje za samu kompaniju.

"Mi već imamo dobru saradnju sa Republikom Srpskom - trenutno je u izgradnji hidroelektrana Bistrica, a takođe radimo na razvoju fabrike za savijanje metalnih cijevi, tako da je ovo je samo jedan korak dalje", istakao je Vej.

On je zahvalio Vladi Srpske i za dobijenu priliku, obećavajući da će to povjerenje biti opravdano.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su načelnici opština Istočnog Sarajeva, Milića, Vlasenice, Šekovića i Han Pijeska i predstavnik Grada Istočnog Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana