“Pošte Srpske” u plusu 800.000 KM

Anita Janković-Rečević
“Pošte Srpske” u plusu 800.000 KM

Banjaluka - “Pošte Srpske” završile su prvo polugodište sa skoro 800.000 KM dobiti, što je najbolji ostvareni rezultat posljednjih godina, a poslovanje ovog javnog preduzeća dodatno će pokušati da unaprijedi vršilac dužnosti direktora Miladin Radović koji je juče preuzeo funkciju.

Nakon svečane primopredaje dužnosti, dojučerašnja direktorica “Pošta Srpske” Jasminka Krivokuća, koja je tu funkciju obavljala punih 13 godina, istakla je da ovo preduzeće iz godine u godinu sve bolje posluje, te da je ova godina rekorder kada su u pitanju pozitivni rezultati. 

- Tokom prvih šest mjeseci ove godine prvi put u istoriji ovog preduzeća ostvarena je dobit iz redovnog poslovanja i to 383.000 KM. Kada tome dodamo dobit od kapitala od 414.000 KM, ukupna dobit preduzeća zaključno sa 30. junom iznosila je 797.577 KM - rekla je Krivokuća i dodala da je preduzeće ranijih godina imalo gubitak iz redovnog poslovanja, te da su do pozitivnih rezultata dolazili zahvaljujući dobicima na kapitalu.

Krivokuća je naglasila da na računu preduzeća trenutno ima 1,13 miliona KM, da potraživanja od kupaca iznose 7,41 milion KM, dok su obaveze prema dobavljačima oko pola miliona maraka.

- Bruto plate su porasle za milion KM jer smo, poučeni  iskustvima naših poslovnih partnera iz okruženja, povećali plate poštarima, s obzirom na to da se vrlo teško dolazi do tih radnika - rekla je Krivokuća i istakla da su prosječna primanja radnika “Pošta Srpske” lani iznosila 916 KM.

Ona je navela da je uspjeh “Pošta Srpske” rezultat timskog rada Uprave i svih zaposlenih, dodavši da sa čela preduzeća odlazi nakon isteka trećeg mandata i da nije smijenjena. 

Radović je istakao da će kao direktor najveću pažnju posvetiti korisnicima “Pošta Srpske”, te uvođenju novih usluga.

- Nova vremena zahtijevaju nove usluge, tako da ću uložiti velike napore da “Pošte Srpske” šire i usavršavaju sve vrste usluga koje pružaju. Pratićemo razvoj novih tehnologija i poslovanje preduzeća prilagoditi vremenu u kojem živimo - rekao je Radović i dodao da je njegova vizija da “Pošte Srpske” postave standarde u poštanskom saobraćaju i budu prepoznatljiva i vodeća kompanija u toj oblasti.

Biografija

Miladin Radović po struci je diplomirani inženjer saobraćaja i 11 godina je obavljao funkciju direktora privatnog preduzeća “Radović” iz Bratunca koje zapošljava 15 radnika. Osnivač je i poljoprivredne zadruge “MB fruits”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana