Poreska uprava: Omogućena dostava na mejl poreskog računa za porez na nepokretnosti

Srna
Poreska uprava: Omogućena dostava na mejl poreskog računa za porez na nepokretnosti

BANjALUKA- Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić rekao je da je ova ustanova omogućila novu uslugu poreskim obveznicima - vlasnicima nepokretnosti, koji od sada poreski račun za porez na nepokretnosti mogu dobijati na ličnu mejl adresu.

Nova usluga posebno je korisna za poreske obveznike - vlasnike nepokretnosti iz Republike Srpske koji žive ili rade u inostranstvu, koji na ovaj način mogu pravovremeno izmiriti obaveze i izbjeći eventualne sankcije.

- Ova nova usluga Poreske uprave je nastavak aktivnosti na pojednostavljenju procedura i digitalizaciji procesa u ovoj ustanovi, da bi poreski obveznici lakše, brže, jednostavnije i jeftinije izvršavali poreske obaveze, odnosno da Poreska uprava bude još efikasniji servis građana - istakao je Maričić.

Nova usluga Poreske uprave omogućena je novim Zakonom o poreskom postupku Srpske kojim je konkretizovan način dostavljanja elektronskim putem, u smislu da se poreski obveznik saglasi sa tim načinom dostavljanja, te se dostavljanje vrši na adresu elektronske pošte poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave.

Poreska uprava Republike Srpske je na svojoj internet stranici, u sekciji Nepokretnosti, postavila stručno uputstvo za davanje saglasnosti za dostavljanje poreskih akata elektronskom poštom i obrazac za ovu saglasnost.

Poreski obveznik treba da popuni obrazac saglasnosti, navede svoju mejl adresu i da lično ili poštom dostavi popunjen i potpisan obrazac nadležnoj područnoj jedinici Poreske uprave.

Oni koji se odluče za ovu novu uslugu po dobijanju poreskog računa na mejl adresu imaju obavezu da sa svog mejla potvrde prijem i tu se završava kompletna procedura.

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike da popune i potpišu obrazac saglasnosti i dostave Poreskoj upravi, tako steknu mogućnost dobijanja poreskog računa za nepokretnosti na mejl adresu i uštede i vrijeme i novac i sebi i Poreskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana