Pokrenut predstečajni postupak u "Žitoprometu"

Milijana Latinović
Pokrenut predstečajni postupak u "Žitoprometu"

Bijeljina - Situacija u nekadašnjem mlinsko-prerađivačkom gigantu iz Bijeljine polako se raspliće, s obzirom na to da je tamošnji Okružni privredni sud donio odluku o pokretanju predstečajnog postupka u "Žitoprometu".

Advokat Miloš Stevanović koji zastupa radnike "Žitoprometa" istakao je za "Glas Srpske" da je za privremenog stečajnog upravnika imenovan Aleksandar  Vićanović.

- Usvojen je naš zahtjev i otvoren predstečajni postupak. Sud je zabranio raspolaganje imovinom "Žitoprometa". Ovo je dobro za "Žitopromet" jer se na ovaj način spriječava da potpuno kolabira jedan takav gigant - rekao je Stevanović.

Naglasio je da investitor kojeg zastupaju, ne želeći otkriti o kome je riječ, planira kupiti sva potraživanja preduzeća i firmu podići na noge.

Stevanović je kazao da je Okružni privredni sud u Bijeljini ostavio rok od 30 dana privremenom stečajnom upravniku da sagleda stanje u preduzeću i dostavi izvještaj toj pravosudnoj instituciji.

Vijest o pokretanju predstečajnog postupka obradovala je i zaposlene u "Žitoprometu" koji kažu da drugog izlaza iz dubioze u kakvu su zapali prije godinu, nema.

- Napokon smo se pomjerili s mrtve tačke. Nije bilo drugog rješenja. Kada se otvori stečaj moći ćemo na biro i da na taj način ostvarimo bar zdravstvenu zaštitu - rekao je predsjednik Sindikalne organizacije u tom preduzeću Dušan Tomić, podsjetivši da je 113 radnika zatražilo pokretanje stečaja u "Žitoprometu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana